vrijdag 20 september 2024

Heggenmus

Nu de herfst eraan komt zie ik ook weer een paar heggenmussen in mijn tuin scharrelen. En heel soms laten ze zich even mooi fotograferen.
 

woensdag 18 september 2024

Haaksbergerveen

Op de fiets door het Haaksbergerveen in de vroege ochtend. De zon doet een poging door de wolken heen te breken, hopelijk lukt dat de weersverwachtingen zijn in ieder geval goed.
 

zaterdag 14 september 2024

Wespspin

Dit vrouwtje van de wespspin met een eicocon kwam ik in het gras tegen. Toch maar even door de knieƫn om er een foto van te maken.



vrijdag 13 september 2024

Haaksbergerveen

Het weer ging omslaan deze afgelopen week dus voor die tijd even een fietstochtje door het veen gemaak.
 

donderdag 12 september 2024

Rode Heidelucifer

In het Haaksbergerveen gefotografeerd. Rode heidelucifer is een soort bekermos maar heeft geen echte bekertjes. Het korstmos bestaat uit rechte stengeltjes en maakt rode vruchtlichamen die niet groter zijn dan de kop van een lucifer.


woensdag 11 september 2024

Reegeit

Onverwachte ontmoeting met een reegeit op de heide. Tijdens een wandeling kwalijk deze reegeit tegen maar ze had mij ook al gezien en bleef maar heel even staan. Was net genoeg om er een foto van te maken.


 

dinsdag 10 september 2024

Tapuit

De trek van deze soort is inmiddels ook volop bezig. Op een akker in de omgeving van mijn huis zag ik er deze week meerder foerageren.
 

maandag 9 september 2024

Bruine kiekendief

Tijdens een van mijn bezoekjes aan het Haaksbergerveen zag ik dat er drie bruine kiekendieven aan het jagen waren boven het veen. Een half uurtje gezeten op een strategische plek en toen had ik het geluk dat er eentje redelijk dichtbij langs kwam vliegen.
 

zondag 8 september 2024

Haaksbergerveen

Deze foto van de week gemaakt tijdens een fietstochtje met heerlijk zomers weer door het Haaksbergerveen. 
 

zaterdag 7 september 2024

Haaksbergerveen

Tijdens een van mijn fietstochtjes door het veen kon ik deze foto maken. De zon brak door en de lucht kleurde die ochtend even heel erg fraai.
 

vrijdag 6 september 2024

Blauwe reiger

Een groepje van vier reigers stonden aan de rand van het Haaksbergerveen naar voedsel te zoeken. Deze nog jonge vogel liep met grote passen naar en een voor hem geschikt plekje.
 

woensdag 4 september 2024

Gewone roofvlieg

Tijdens een wandeling door het bos zag ik deze gewone roofvlieg zitten die een mug als prooi had gevangen. 
 

dinsdag 3 september 2024

Schrijvertjes op het water.

Tijdens een wandeling zag ik deze groep kevertjes genaamd "schrijvertje" zwemmen op het water van een stromend beekje. Toch maar een foto van proberen te maken en dat valt niet meet want ze zijn super snel. 
 

maandag 2 september 2024

Haaksbergerveen

Vandaag een foto gemaakt in de vroege ochtend van een deel van het Haaksbergerveen. De witte kleuren zijn oplichtende dauwdruppels en spinnenweb dat glanst in het zonlicht. 
 

zondag 1 september 2024

Spinnenweb

Het i weer de tijd dat s'morgens het web van de spinnen weer goed te zien is, vooral wanneer het wat nevelig is en de webben vol druppeltjes hangen.
 

zaterdag 31 augustus 2024

Bloedrode heidelibel

Dit is een foto van een soort die je nu redelijk veel ziet in het Haaksbergerveen de bloedrode heidelibel.


 

vrijdag 30 augustus 2024

Grote zilverreiger

De laatste weken zie ik er steeds een paar in en rond het Haaksbergerveen. Het valt niet mee om ze op de foto te krijgen want ze lopen vaak ver van het pad te foerageren. 
 

donderdag 29 augustus 2024

Zwarte kraai

Een soort die het bijna te goed doet, om deze tijd van het jaar zie je ze met meerdere exemplaren tegelijk rond het veen vliegen.
 

zaterdag 24 augustus 2024

Torenvalk

Vandaag een foto uit het archief want het was de laatste dagen erg stil wat vogels fotograferen betreft. En ik vind dat deze foto het zeker verdient om een keer te worden geplaatst.
 

vrijdag 23 augustus 2024

Jonge spreeuwen

Op weg om de wereld te ontdekken daar gaan deze jonge spreeuwen die hier op een hekeven zitten om te poetsen en op te drogen voor.
 

woensdag 21 augustus 2024

Torenvalk met prooi

Deze torenvalk had net een muisje gevangen en wilde hem lekker opeten. Ik kon er vanuit de auto een mooie serie foto's van maken zonder dat hij zich gestoord voelde.
 

maandag 19 augustus 2024

Gewone pantserjuffer

Een veel voorkomende soort in het Haaksbergerveen en ook een soort die zich heel mooi op de foto laat zetten. 
 

zondag 18 augustus 2024

Putter

Een prachtig mooi gekleurd vogeltje om te zien en te fotograferen. Deze zat samen met een stel anderen van de zaden van de akkerdistels te eten. 
 

zaterdag 17 augustus 2024

Ringpootroofvlieg

Een sort die ik wel vaker tegenkom in het Haaksbergerveen de ringpootroofvlieg. Het is een soort die niet zeldzaam is en op de zandgronden regelmatig te vinden is.
 

vrijdag 16 augustus 2024

Weidebeekjuffer

Tijdens een fietstochtje ook even langs de beek gekeken of er nog wat weidebeekjuffers zaten. Viel erg tegen op dat moment kon deze ene op de foto zetten maar meer heb ik er op dat moment ook niet gezien.
 

donderdag 15 augustus 2024

Jonge ooievaar

De afgelopen week zaten er in en rond Haaksbergen meerdere groepen jonge ooievaars die zich aan het verzamelen zijn om te vertrekken naar het zuiden. Dit is er een van een groep van 23 stuks die aan de rand van het veen liepen. 
 

woensdag 14 augustus 2024

Oeverloper

Vandaag een foto van een soort die ik niet altijd tegenkom in het Haaksbergerveen namelijk de oeverloper. 
 

dinsdag 13 augustus 2024

Kraanvogels

Altijd verassend om een paartje kraanvogels te zien foerageren aan de rand van het veen. Had wel gehoopt op een paar met een jong maar helaas deze keer liep er geen aanwas bij.
 

maandag 12 augustus 2024

Reegeit

Aan de rand van het veen kon ik deze prachtige alerte reegeit op de foto krijgen. Zo mooi hoe ze heel voorzichtig naar de bosrand liep. 
 

zondag 11 augustus 2024

Zonsondergang Haaksbergerveen

Afgelopen woensdag meegedaan met de rondleiding door het veen die ging over de mens in het veen. Ik mocht daar ook een paar van mijn belevenissen vertellen. Tijdens het verhaal van en door de mensen uit de buurt over het turfsteken zag ik dit fraaie beeld achter mij, heb er met mijn iPhone een foto van gemaakt. Mooi toch als de zon zo ondergaat.
 

donderdag 8 augustus 2024

Haas

Op sommige dagen tel ik veel hazen in en rond het Haaksbergerveen zo ook afgelopen week toen ik op een dag twintig hazen zag. Maar deze liet zich ook nog eens mooi op de foto zetten.