zaterdag 31 augustus 2024

Bloedrode heidelibel

Dit is een foto van een soort die je nu redelijk veel ziet in het Haaksbergerveen de bloedrode heidelibel.


 

vrijdag 30 augustus 2024

Grote zilverreiger

De laatste weken zie ik er steeds een paar in en rond het Haaksbergerveen. Het valt niet mee om ze op de foto te krijgen want ze lopen vaak ver van het pad te foerageren. 
 

donderdag 29 augustus 2024

Zwarte kraai

Een soort die het bijna te goed doet, om deze tijd van het jaar zie je ze met meerdere exemplaren tegelijk rond het veen vliegen.
 

zaterdag 24 augustus 2024

Torenvalk

Vandaag een foto uit het archief want het was de laatste dagen erg stil wat vogels fotograferen betreft. En ik vind dat deze foto het zeker verdient om een keer te worden geplaatst.
 

vrijdag 23 augustus 2024

Jonge spreeuwen

Op weg om de wereld te ontdekken daar gaan deze jonge spreeuwen die hier op een hekeven zitten om te poetsen en op te drogen voor.
 

woensdag 21 augustus 2024

Torenvalk met prooi

Deze torenvalk had net een muisje gevangen en wilde hem lekker opeten. Ik kon er vanuit de auto een mooie serie foto's van maken zonder dat hij zich gestoord voelde.
 

maandag 19 augustus 2024

Gewone pantserjuffer

Een veel voorkomende soort in het Haaksbergerveen en ook een soort die zich heel mooi op de foto laat zetten. 
 

zondag 18 augustus 2024

Putter

Een prachtig mooi gekleurd vogeltje om te zien en te fotograferen. Deze zat samen met een stel anderen van de zaden van de akkerdistels te eten. 
 

zaterdag 17 augustus 2024

Ringpootroofvlieg

Een sort die ik wel vaker tegenkom in het Haaksbergerveen de ringpootroofvlieg. Het is een soort die niet zeldzaam is en op de zandgronden regelmatig te vinden is.
 

vrijdag 16 augustus 2024

Weidebeekjuffer

Tijdens een fietstochtje ook even langs de beek gekeken of er nog wat weidebeekjuffers zaten. Viel erg tegen op dat moment kon deze ene op de foto zetten maar meer heb ik er op dat moment ook niet gezien.
 

donderdag 15 augustus 2024

Jonge ooievaar

De afgelopen week zaten er in en rond Haaksbergen meerdere groepen jonge ooievaars die zich aan het verzamelen zijn om te vertrekken naar het zuiden. Dit is er een van een groep van 23 stuks die aan de rand van het veen liepen. 
 

woensdag 14 augustus 2024

Oeverloper

Vandaag een foto van een soort die ik niet altijd tegenkom in het Haaksbergerveen namelijk de oeverloper. 
 

dinsdag 13 augustus 2024

Kraanvogels

Altijd verassend om een paartje kraanvogels te zien foerageren aan de rand van het veen. Had wel gehoopt op een paar met een jong maar helaas deze keer liep er geen aanwas bij.
 

maandag 12 augustus 2024

Reegeit

Aan de rand van het veen kon ik deze prachtige alerte reegeit op de foto krijgen. Zo mooi hoe ze heel voorzichtig naar de bosrand liep. 
 

zondag 11 augustus 2024

Zonsondergang Haaksbergerveen

Afgelopen woensdag meegedaan met de rondleiding door het veen die ging over de mens in het veen. Ik mocht daar ook een paar van mijn belevenissen vertellen. Tijdens het verhaal van en door de mensen uit de buurt over het turfsteken zag ik dit fraaie beeld achter mij, heb er met mijn iPhone een foto van gemaakt. Mooi toch als de zon zo ondergaat.
 

donderdag 8 augustus 2024

Haas

Op sommige dagen tel ik veel hazen in en rond het Haaksbergerveen zo ook afgelopen week toen ik op een dag twintig hazen zag. Maar deze liet zich ook nog eens mooi op de foto zetten.
 

dinsdag 6 augustus 2024

Tengere pantserjuffers

Als de zon opkomt kruipen ze langzaam naar boven om de dauwdruppels te laten opdrogen.
 

zaterdag 3 augustus 2024

Tengere pantserjuffer

S'morgens vroeg in het Haaksbergerveen als de tengere pantserjuffers langzaam uit hun dekking omhoog kruipen om op te drogen voor de dag.
 

donderdag 1 augustus 2024

Reebok

Weer zo'n gaaf moment om mee te maken. Deze reebok liep een stukje met me mee om toen snel in het struikgewas te verdwijnen.