woensdag 31 maart 2010

Heidekikker

Deze heidekikker was op weg naar de paarplaats om daar een partner te zoeken. Vanaf half maart trekken de heidekikkers naar deze voortplantingsplaatsen. Ze hebben dan een korte koorperiode waarin zij een bubbelend geluid laten horen. Tijdens deze paartijd kleuren de mannetjes licht tot fel blauw.

dinsdag 30 maart 2010

Lopen over water

Dit beestje zag ik verleden week op het water landen en daar bleef hij of zij zomaar opstaan. Natuurlijk snel even een paar plaatjes maken en toen ik even rond keek zag ik er nog meerdere lopen. De foto's zijn jammer genoeg niet helemaal scherp ik had geen macrolens en geen statief mee. Ik heb nog geen tijd gehad om de soort te determineren.

maandag 29 maart 2010

Eikenlaan

Een foto van een geweldig mooie eikenlaan gemaakt in het Laarbos in Ommen.

zondag 28 maart 2010

Narcis

Gewoon een leuk plaatje van bloeiende narcissen echt een voorjaarssoort.

zaterdag 27 maart 2010

Pad

Het voorjaar is de tijd van de voortplanting voor vele dieren en ook voor kikkers en padden. Op deze foto zien we een paartje padden, het mannetje heeft het grotere vrouwtje stevig omklemd met de voorpoten.

vrijdag 26 maart 2010

Blauwe sierdistel

Op een regenachtige dag zoals vandaag, is het binnen plaatjes schieten. Heb een boeketje bloemen van mijn vrouw uit elkaar gehaald om enkele foto's te maken.

donderdag 25 maart 2010

Twente

Een plaatje van een schitterend stuk landschap ergens in noordoost twente. Het heuvelachtige landschap hier leent zich geweldig voor het schieten van mooie foto's.

woensdag 24 maart 2010

Beukenlaan

Vandaag een plaatje van een beukenlaan gemaakt in de omgeving van Ootmarsum.

dinsdag 23 maart 2010

Wild Zwijn

Door mijn werk kom ik op afgesloten plaatsen binnen de natuurgebieden in Twente. Gisteren moest ik ook een controle tocht maken t.b.v. de waterhuishouding. Na enige tijd zag ik een wild zwijn weglopen en een eindje verder zag ik er nog één liggen. Ook deze sprong op en liep langzaam weg dus snel de camera gepakt en enkele opnames gemaakt. Op een gegeven moment stak dit zwijn een open plek over en verdween in het bos. Vanuit mijn ooghoeken zag ik het andere zwijn ook weer terug komen en ik ben toen snel op handen en voeten naar de rand van de open plek gegaan en heb hem daar opgewacht. Ja en na een korte tijd kwam hij eraan en kon ik een paar plaatjes maken. Jammer genoeg hoorde hij het klikken van de camera en ging hij er als een speer vandoor. Maar het was een fantastische ervaring en ook uniek om in Twente een wild zwijn op de foto te zetten.

maandag 22 maart 2010

Buurserbeek

Door omstandigheden een paar dagen geen foto's kunnen plaatsen maar vandaag een foto van de Buurserbeek bij Haaksbergen.

dinsdag 16 maart 2010

Eind van een zonnige dag.

Aan het einde van de dag als de zon geleidelijk achter de horizon verdwijnt. Dan is het licht fantastisch en kleuren riet en pijpestrootje in het Haaksbergerveen mooi rood.

maandag 15 maart 2010

Roodborsttapuit

Ze zijn weer terug, de roodborsttapuiten. De eerste paartjes heb weer in de venen gezien en dit vrouwtje liet zich mooi fotograferen. Langzaam maar zeker wordt het lente.

zondag 14 maart 2010

Haaksbergerveen

Verleden week toen de zon tussen de wolken door scheen en het water nog bevroren was, heb ik dit plaatje kunnen maken.

zaterdag 13 maart 2010

Haaksbergerveen

Een foto gemaakt vanuit het Haaksbergerveen naar het landbouwgebied richting Buurse.

vrijdag 12 maart 2010

Koperwiek

Is met het groene gras als achtergrond geen mooi foto maar ik wil hem toch tonen omdat deze koperwiek zich wel mooi laat zien.

donderdag 11 maart 2010

Haaksbergerveen

Heerlijk als het zonnetje weer schijnt, geeft steeds meer het gevoel dat het voorjaar komt. Nu alleen nog een beetje warmer. Maar het licht om te fotograferen is alweer een stuk mooier.

woensdag 10 maart 2010

Kramsvogel

Het is bijna ongeloofelijk hoeveel kramsvogels er op dit moment nog in Nederland zijn. Hier in de het twense zie je op veel plaatsen in de weilanden groote hoeveelheden kramsvogels.

dinsdag 9 maart 2010

Haaksbergerveen

Aan de rand van het Haaksbergerveen is van een voormalig landbouwgebied de bouwvoor verwijderd. Nu een enkele jaren later ziet het er zo uit.

maandag 8 maart 2010

Zonnewarmte

Soms heb je van die dagen dat het in de ochtend vriest en wanneer de zon dan gaat schijnen dan zie je dat de grond opwarmt. Op deze foto is te zien dat het vocht door de warmte optrekt.

zondag 7 maart 2010

Wilgenkatjes

Elk jaar weer een mooie voorbode van de lente de wilgenkatjes.

zaterdag 6 maart 2010

Kraanvogels




Vandaag trokken er weer veel Kraanvogels over in noordelijke richting. Ik had het geluk dat ik meerdere keren op de juiste plaats stond om ze te zien en te fotograferen. Totaal zijn er door mij vandaag 162 stuks gezien in 6 groepjes. Blijft altijd fascinerend om de trek deze grote vogels te zien.


vrijdag 5 maart 2010

Foutje

Deze reebok heeft een probleem het gewei bestaat maar uit één stang. Hoe dit komt en welke problemen hij hier mee heeft weet ik zo niet maar het is wel een apart gezicht.

donderdag 4 maart 2010

Grauwe gans

Bijna de hele winter hebben er verschillende soorten ganzen rond het Haaksbergerveen gezeten. Maar zodra het dooi werd kwamen de grauwe ganzen die hier broeden terug en gelijk zag je weer koppeltjes in de verschillende veenputten zitten. Dus binnenkort worden de eerste nesten weer gemaakt en kunnen de eieren worden gelegt.

woensdag 3 maart 2010

Elzen katjes

Toen de zon mooi op de elzentakken scheen leken de katjes wel paars helemaal tegen de achtergrond van de gele rietstengels.

dinsdag 2 maart 2010

Kuifeenden

Het ijs is weer verdwenen en de eerste kuifeenden zijn al weer terug, op deze foto vliegt een paartje net op uit het riet.

maandag 1 maart 2010

Boomkruiper

Ze zitten nog dagelijks te smullen op de voerplaats de boomkruipers, deze kon ik wel heel dicht benaderen om een foto te maken.