dinsdag 30 juli 2024

Grauwe ganzen

Een groepje grauwe ganzen zit al foeragerend te genieten van de hoge waterstand aan de rand van het veen.
 

maandag 29 juli 2024

Bloedrode heidelibel

Prachtige soort om te fotograferen de bloedrode heidelibel. Op het moment dat ik deze foto maakte was het al aardig warm en dan is deze soort moeilijk te benaderen. Met veel geduld is het toch nog gelukt om hem te fotograferen.
 

vrijdag 26 juli 2024

Reebok

De reebokken jagen weer volop achter de geiten aan het is weer de bronsttijd. Op deze foto kon ik de geit net niet in beeld krijgen het ging allemaal behoorlijk snel.
 

woensdag 24 juli 2024

Zonnedauw

Een van de mooie plantjes die in het Haaksbergerveen groeien. Deze kleine zonnedauw staat op enkele plekken heel massaal te groeien en te bloeien.
 

maandag 22 juli 2024

Blauwe reigers

Het was druk in het veen er zaten zeven blauwe reigers maar ik kon er maar vijf in een beeld vangen.
 

zaterdag 20 juli 2024

Reebokje

Hij had jeuk aan zijn oor en wilde er aan gaan krabben toen hij mij in de gaten kreeg. Voor mij weer een gaaf moment met een ree.
 

vrijdag 19 juli 2024

Bruinrode heidelibel

Soms blijven ze lang genoeg zitten om er een fraaie foto van te maken. De mooie libel gebruikte deze tak als uitzichtpunt om vanaf te jagen op andere insecten.
 

donderdag 18 juli 2024

Jonge reebok

Deze jonge reebok liet zich heel erg fraai op de foto zetten. Ik moest wel een beetje tussen de bladeren door fotograferen maar dat lukte prima.
 

woensdag 17 juli 2024

Grauwe klauwier

Nog eentje uit de serie die ik van de grauwe klauwier heb gemaakt. Nog even en dan zijn ze weer vertrokken naar het zuiden.
 

maandag 15 juli 2024

Boompieper

Deze boompieper is nog druk bezig met het voeren van zijn jongen. Binnenkort zullen ze wel zijn uitgevlogen om de wereld te gaan verkennen.

vrijdag 12 juli 2024

Reebok

De foto van de reebok van gisteren was nog maar het beging van mijn ontmoeting mat deze bok. Even later kwam hij heel rustig naar mij toelopen en stonden we op een paar meter afstand van elkaar. Zelfs toen ik een paar portretfoto's maakte bleef hij mij rustig aankijken. Wat een gave momenten zijn dat toch!!!
 

donderdag 11 juli 2024

Reebok

De bronstijd voor de reeën komt rond deze tijd langzaam opgang. Deze bok liep nog rustig te grazen langs de rand van het veen.
 

dinsdag 9 juli 2024

Pluimvoetbij

In het Haaksbergerveen zie je naast de fietspaden vaak planten die niet in een veen thuis hoeren. Maar deze planten trekken wel weer insecten aan die er anders misschien ook maar weinig te zien zijn. Hier zit een pluimvoet bij op een bloeiende distel.
 

maandag 8 juli 2024

Grauwe klauwier

Geprobeerd om dit moment te pakken maar dat kostte wel een hele serie foto's die hieraan vooraf gingen. Maar niet getreurd het is gelukt en hoe dan ook het blijft een prachtsoort om op de foto te hebben.
 

zondag 7 juli 2024

Grauwe klauwier met libel als prooi.

Verscholen tussen de varens zitten de jongen, de eerste is inmiddels al uit het nest en is in de varens de omgeving aan het verkennen. Dat allemaal terwijl pa klauwier weer een flinke prooi heeft voor een van de jongen. 
 

zaterdag 6 juli 2024

Reegeit met kalf

Terwijl ik liep te wandelen door het Haaksbergerveen zag ik deze twee staan in de wei. Heel voorzichtig ben ik om een paar struiken heen gelopen om er een paar foto's van te maken.

vrijdag 5 juli 2024

Grauwe klauwier

Was nog maar net begonnen aan een wandeling door het Haaksbergerveen toen ik deze mooie grauwe klauwier man zag zitten. Hij bleef ook nog rustig zitten toen ik wat dichterbij kwam om er een paar foto's van te maken. 
 

donderdag 4 juli 2024

Haas

Lekker in de vroege ochtend genieten van alles wat leeft groeit en bloeit. Vandaag een mooie haas gefotografeerd in het gras met allemaal dauwdruppels.
 

woensdag 3 juli 2024

Reebok

Deze liet zich even prachtig op de foto zetten. Blijft altijd gaaf om zo dichtbij een van deze dieren te mogen komen, en ze dan zonder ze te verstoren de foto te zetten .
 

dinsdag 2 juli 2024

Steenuil

Op dezelfde plek als verleden jaar weer jonge steenuilen gezien en ook nog kunnen fotograferen.
 

maandag 1 juli 2024

Grauwe klauwier

Prachtig zoals Zorro hier bleef zitten om mij de gelegenheid te geven om hem te fotograferen. Blijft toch altijd weer een goed gevoel geven als je dieren in de vrije natuur zo kunt vastleggen.