vrijdag 28 juni 2024

Lantaarntje

Dit prachtige lantaarntje heb ik op de foto kunnen zetten in een graslandje aan de rand van het Haaksbergerveen.
 

donderdag 27 juni 2024

Blauwe reiger

Deze blauwe reiger land aan de rand van het Haaksbergerveen om daar op zoek te gaan naar een lekker hapje.
 

woensdag 26 juni 2024

Kokmeeuw

Nog een soort die je vaak tegenkomt en daarom zet je ze niet veel op de foto. Vandaag toch maar even een foto gemaakt omdat hij zo mooi voor me langs zwom.
 

dinsdag 25 juni 2024

Meerkoet

Een van de vele jonge meerkoeten die dit jaar zijn geboren in het veen. Een erg algemene soort die je overal tegenkomt waar water is.
 

maandag 24 juni 2024

Pluimvoetbij

Deze soort zie ik jaarlijks langs de rand van het Haaksbergerveen en ook heel vaak op de pitrus. 
 

zondag 23 juni 2024

Reegeit

Heel rustig grazend en af en toe even krabben aan het oor, zo liep deze reegeit voor mij langs. Ze was totaal niet bang en schrok ook niet van het geklik van de camera.
 

zaterdag 22 juni 2024

Gewone pantserjuffer

Een veelvoorkomende soort in het Haaksbergerveen. En zeker ook erg fraai om te zien en om vast te leggen op de foto
 

vrijdag 21 juni 2024

Gevlekte orchis

Lekker plat op de buik in het gras om deze fraaie gevelde orchis te fotograferen. Geweldig om dit te zien en te kunnen doen.
 

donderdag 20 juni 2024

Reegeit

Rustig lopend en grazend liep deze reegeit door het lange gras voor mij langs zonder dat ze me in de gaten had. Blijven de mooie momenten in de natuur.
 

woensdag 19 juni 2024

Heidblauwtje

In het Haaksbergerveen kwam ik op meerdere plakken weer het heideblauwtje tegen. En heel soms kun je ze ook prachtig op de foto zetten.
 

dinsdag 18 juni 2024

Tengere pantserjuffer

Het is weer tijd om met de macrolens op de camera op stap te gaan. Dit is een van de soorten die het in het Haaksbergerveen goed doen.
 

maandag 17 juni 2024

Gekraagde roodstaart

De gekraagde roodstaart is een soort die ik in het Haaksbergerveen op enkele plaatsen zie broeden, maar hem mooi op de foto zetten lukt niet zo vaak.
 

zaterdag 15 juni 2024

Reebok

Weer zo'n mooi moment tijdens een bezoekje aan het Haaksbergerveen. Deze reebok stond heel rustig te grazen vlak achter de parkeerplaats.
 

vrijdag 14 juni 2024

Grote bonte specht

Het is weer de tijd van de jonge vogels die door het bos vliegen. Ook deze jonge specht was met de rest van de familie op pad om langzamerhand zelfstandig te worden.
 

donderdag 13 juni 2024

Bruine kiekendief

Zag deze mooie bruine kiekendief jagen boven het Haaksbergerveen. Het is een soort die elk jaar wel aanwezig is in het Haaksbergerveen. 
 

woensdag 12 juni 2024

Reegeit

Heel rustig bleef ze grazen terwijl ze mij constant in de gaten bleef houden. Dit blijven voor mij altijd de mooie momenten van een wandeling door het veen.
 

dinsdag 11 juni 2024

Grasmus

Een van de vaste broedvogels van het Haaksbergerveen de grasmus. Deze liet zich even op de foto zetten om daarna weer in de braamstruiken te verdwijnen.
 

maandag 10 juni 2024

Haas

Rennend over de hei op zoek naar het vrouwtje dat hij even later in de bosrand vond. De hazen zijn al voor de tweede of derde keer aan het rammelen.
 

zondag 9 juni 2024

Grauwe klauwier

Het is me gelukt om een mooie foto te maken van de grauwe klauwier man. Kostte me ongeveer een half uurtje vanuit een schuilplekje om hem zo te fotograferen. Ben er zelf erg blij mee.
 

zaterdag 8 juni 2024

Het Lankheet

Afgelopen week een wandeling gemaakt door het Lankheet. Dit bruggetje heb ik nu in diverse seizoenen op de foto staan.
 

vrijdag 7 juni 2024

Grauwe klauwier

Afgelopen week zeker drie paartjes gevonden in het Haaksbergerveen. Voor deze rode lijst soort wel een geweldig mooi aantal. 

donderdag 6 juni 2024

Gele kwikstaart

Vaak kom je ze tegen in gebieden die worden begraasd met runderen maar deze zit tussen de schapen van de schaapskudde in het Haaksbergerveen.
 

woensdag 5 juni 2024

Blauwborst

Bezig met het groot brengen van de jongen of misschien een tweede broedsel. Hoe dan ook deze blauwborst net even de tijd om zijn lied te zingen en zo kon ik hem fotograferen.
 

dinsdag 4 juni 2024

Roodborsttapuit

Deze twee juveniele roodborsttapuiten zaten te wachten op een hapje van een van de ouders. Gaf mij in elk geval de gelegenheid om ze op de foto te zetten.
 

maandag 3 juni 2024

Kneu

Een mannetje kneu dat de wacht houd bij het nest. Een van de vele paartjes die broeden in het Haaksbergerveen.
 

zondag 2 juni 2024

Haas

Heerlijk genietend van het groene gras. Zo kon ik deze haas prachtig in het weiland fotograferen.