vrijdag 31 maart 2017

Macro opname

Gisteren even de macro lens weer op de camera gezet en even bezig geweest in de tuin heerlijk om de eerste bloempjes weer te fotograferen.

donderdag 30 maart 2017

Eekhoorn

Heerlijk om deze snelle jongens zo bezig te zien met een walnoot. Ze namen er zelfs zwemles voor om ze te bereiken.

woensdag 29 maart 2017

Buizerd gevecht.

Terwijl ik op mijn fiets het Haaksbergerveen in reed zag ik een buizerd in de top van een doro boom zitten. Pakte mijn camera uit de tas en wilde scherp stellen toen erop eens een andere buizerd uit de lucht kwam en in de aanval ging. Gelukkig kon ik nog een paar foto's van dit tafereel schieten.

dinsdag 28 maart 2017

Heidekikker

Afgelopen week was het weer de week dat de Heidekikkers volop bezig waren met de zorg voor het nageslacht. Heb in de Twentse veengebieden gekeken naar mooie locatie om ze te fotograferen, maar dat viel nog niet mee. Deze foto is gemaakt in de Engbertsdijksvenen waar het die dag bijzonder druk was met fotografen.

maandag 27 maart 2017

Vink

Deze vink kwam eventjes langs in de tuin toen ik alles aan het uit proberen was met schuilhut e.d.

zondag 26 maart 2017

Dauwdruppels in het mos

Vandaag een keer een heel andere foto. Dit is een macro opname van enkele druppels in het mos, gemaakt liggend op de grond.

zaterdag 25 maart 2017

Eekhoorn neemt even een slokje.

Tijdens het fotograferen in de hut van ArjanTroost in Espelo kwamen er een aantal Eekhoorntjes langs. Echt een geweldig gezicht en prachtig om ze op de foto te zetten.

vrijdag 24 maart 2017

Pimpelmees in de vlucht

Altijd een mooi gezicht om een Pimpelmees zo in de vlucht te zien. Blijft wel last te fotograferen maar deze is aardig gelukt.

donderdag 23 maart 2017

Merel

Heerlijk in bad, moet ook even kunnen tussen de bouw van het nest door.

woensdag 22 maart 2017

Eekhoorn

Deze Eekhoorn vist een walnoot uit het water. Geweldig om te zien wat een acrobaten het zijn en hoe vindingrijk om iets toch te pakken te krijgen.

dinsdag 21 maart 2017

Koolmees

Lente is begonnen en de mezen zingen hun hoogste lied. Hier in de tuin zijn ze al weer bezig met het bouwen van een nest in het nestkastje.

maandag 20 maart 2017

Blauwe reiger

Jagend in het water aan de rand van het Haaksbergerveen. Als je dan een poosje staat te kijken sta je verbaast hoeveel kleine watersalamanders en kikkers er naar binnen gaan.

zondag 19 maart 2017

Buizerd

Mooi zoals je ze overal langs de weg kunt zien, zittend op een paaltje om vanaf daar de omgeving te in de gaten te houden. Ook deze Buizerd dook na een tijdje bovenop een muis maar miste hem op een haar.

zaterdag 18 maart 2017

Pimpelmees

Als je verscholen zit om een paar leuke soorten te fotograferen en er komen alleen maar mezen langs, dan is het geweldig leuk om te proberen ze in de vlucht vast te leggen. Heb in een half uurtje een leuke serie van vliegende Pimpelmezen kunnen maken.

vrijdag 17 maart 2017

Goudvink

Deze fraaie vogel op de foto kunnen zetten vanuit een van de fotohutten in het Twentse landschap.

donderdag 16 maart 2017

Eekhoorn

Zo mooi om in Eekhoorntje zo te kunnen fotograferen, was een pracht moment om ze zo bezig te zien.

woensdag 15 maart 2017

Blauwborst

De ene dag fotografeer je een wintergast die zich nog te goed doet aan bessen en de volgende dag een heel erg vroege broedvogel namelijk de Blauwborst. Ik liep gisteren in het Haaksbergerveen toen ik plotseling een Blauwborst hoorde zingen. Heb me even verdekt opgesteld en na een korte wachttijd zag ik hem en had ik het geluk dat ik er een serie foto's van kon maken.

dinsdag 14 maart 2017

Kramsvogel

Gaaf om zo laat in het jaar nog een Kramsvogel in de buurt op de foto te kunnen zetten. Deze vogel zat afgelopen dagen geregeld bij de buren op de schutting en de bessen.

maandag 13 maart 2017

Vink

Deze badderende vink heb ik gefotografeerd vanuit een hut die speciaal is gemaakt voor dit soort opname's.

zondag 12 maart 2017

Pimpelmees

Deze soort heb ik al zo vaak op de foto gezet maar toch kan ik het niet laten om weer een foto te maken als ik ze zo mooi vrij zie zitten. 

zaterdag 11 maart 2017

Krakeend

Een langs zwemmende mannetjes Krakeend gefotografeerd op de Oelermars in Losser.

vrijdag 10 maart 2017

Blauwe reiger

Een jagende blauwe reiger op de foto gezet aan de rand van het Haaksbergerveen.

donderdag 9 maart 2017

Matkop

Altijd leuk om te proberen een Matkop te fotograferen maar ook zo moeilijk, ze zitten bijna nooit stil.

woensdag 8 maart 2017

Reebok

Eergisteren een geheel onverwachte ontmoeting met deze prachtige Reebok. Zag hem ineens staan achter de varens en hij keek mij recht aan. Ben snel van de fiets gestapt en om de varens heen recht naar hem toe gelopen. Op een afstand van ongeveer 10 meter heb ik een serie foto's gemaakt en hij wandelde heel rustig voor mij langs de berkenopslag in. Weer eens z'n gave ervaring om mee te maken.

dinsdag 7 maart 2017

Wilde eend

Zo gewoon maar ook zo fantastisch mooi deze woerd. Zag een groepje langs een dun bevroren randje ijs zitten en dat gaf met die weerspiegeling een prachtig beeld.

maandag 6 maart 2017

Torenvalk

Tijdens een fototochtje richting Engbertsdijksvenen deze Torenvalk op de foto gezet.

zondag 5 maart 2017

Buizerd

Eindelijk weer eens een buizerd een beetje redelijk op de foto kunnen zetten.

zaterdag 4 maart 2017

Ekster

O wat zijn deze vogels schuw en oplettend, zodra er ook maar iets is wat ze zien of horen en ze vertrouwen het niet dan zijn ze weg. Het verschuiven van je fototoestel kan al genoeg zijn laat staan het geklik tijdens het maken van een foto. Uiteindelijk is het dan toch nog gelukt om een fraaie opname te maken.

vrijdag 3 maart 2017

Merel

Zo veel voorkomend maar altijd mooi om te zien en te horen die merels. Elke ochtend en avond zingt deze merel man uit volle borst zijn lied.

donderdag 2 maart 2017

Wilgenkatje in de regen

Het voorjaar komt heel er aan de eerste tekenen zijn overal te zien. De eerste wilgenkatjes komen al weer te voorschijn.

woensdag 1 maart 2017

Vink

Er vliegt de laatste weken een redelijke groep vinken rond mijn woning. Dat levert als je er wat moeite voor doet ook mooie foto's op.