dinsdag 28 februari 2017

Kramsvogel

Inmiddels is de temperatuur al weer een paar graden gestegen en zijn de meeste Kramsvogels alweer op weg naar hun broedgebied. Wel erg bijzonder dat deze vogel zich nog steeds hier in de omgeving ophoud en dat terwijl hij of zij er op het oog wel gezond uitziet.

maandag 27 februari 2017

Eksters

Elke avond verzameld zich een groepje van veertien Eksters in een hoge berkenboom in de buurt van mijn huis. Is leuk om het gedrag van deze groep te bekijken en te zien wie op de hoogste tak mag gaan zitten.

zondag 26 februari 2017

Haaksbergerveen

Het Haaksbergerveen badend in een winterzonnetje. Heel bijzonder is het om te zien dat in dit soort regenwater gevoelige systemen het water ondanks de lage grondwaterstand toch erg hoog staat.

zaterdag 25 februari 2017

Merel

Tijdens de dagen dat er een klein beetje sneeuw lag ben ik een week bezig geweest om de merels en kramsvogels op de voerplek te krijgen en te fotograferen.

vrijdag 24 februari 2017

Pimpelmees

Ondanks dat ze hier vrij veel voorkomen blijft het een fraai vogeltje om eens rustig te bekijken. Ook het gedrag op een voerplek in de tuin is leuk om te volgen.

donderdag 23 februari 2017

Grote bonte specht

Een mannetje van de grote bonte specht kwam even langs en liet zich gewillig op de foto zetten.

woensdag 22 februari 2017

Merel

Even lekker de sneeuw alle kanten op gooien om bij een beetje voer te komen. Mooi moment om even vast te leggen.

dinsdag 21 februari 2017

Kuifmees

Een soort die ik niet elke dag voor de lens heb de Kuifmees. Voor o.a. deze vogel heb ik een dag in een foto-hut gezeten op de Sallandse heuvelrug.

maandag 20 februari 2017

Roodborst

Als een mooi bolletje zat deze daar op die tak, hoe mooi kan een Roodborst zijn.

zondag 19 februari 2017

Wintertalingen

Afgelopen vrijdag de hele dag door het Haaksbergerveen gelopen en daar begint langzamerhand het voorjaar. De eerste bloeiende pollen wollegras en de eerste watervogels die weer terug zijn nu het ijs verdwijnt. Deze Wintertalingen waren al weer volop bezig met het baltsen en de koppeltjes worden weer gevormd.

zaterdag 18 februari 2017

Vink

In een paar dagen tijd van -4 graden naar +17 graden, en dan gaan de vinken gelijk aan het zingen. Deze week weer de eerste vinkenslag gehoord, heerlijk voorjaarsgevoel.

donderdag 16 februari 2017

Grote bonte specht

Dit mannetje kwam even langs voor een hapje, dat hij zo dichtbij kwam was wel onverwacht moest de lens snel een beetje terug draaien om hem in beeld te houden.

woensdag 15 februari 2017

Reeën

Twee reebokken op weg naar het bos om daar in de dekking de rest van de dag door te brengen.  Zag ze al van ver aankomen en heb ze verscholen in de bosrand opgewacht en dat heeft redelijk goed uit gepakt,

dinsdag 14 februari 2017

Knobbelzwaan

Blijft altijd leuk om een Knobbelzwaan te zien en te fotograferen. Deze kon ik tussen de takken door nog mooi scherp op de foto krijgen.

maandag 13 februari 2017

Blauwe kiekendief

Een over de akkers jagende blauwe kiekendief man is altijd prachtig om te zien. Zo mooi zwevend en zoekend naar kleine zoogdieren.

zondag 12 februari 2017

Kramsvogel

Gisteren toch weer enkele sneeuwbuien gehad en dat zorgde ervoor dat deze Kramsvogel na lang voeren met appels eindelijk op de voerplek kwam. En na twee dagen in de kou zitten is het me dan eindelijk ook gelukt om er foto's van te maken.

zaterdag 11 februari 2017

Roodborst

In de sneeuw en met een windje dat even erg koud door de veren blaast. Je moet er maar tegen kunnen als klein Roodborstje.

vrijdag 10 februari 2017

Groenling

Een van die schitterende vogeltjes die zo af en toe op de voerplek komen. Deze ging even heerlijk in het ochtend zonnetje zitten om te genieten van de warmte.

woensdag 8 februari 2017

Vink

Dit mannetje kijkt heel nieuwsgierig naar de grond waar op dat moment twee mezen een flinke ruzie aan het uitvechten waren.

dinsdag 7 februari 2017

Winterkoning

Het Winterkoninkje is maar 9,5 cm groot en weegt ca. 5 gram maar als hij begint te zingen dan hoor je al van grote afstand.

maandag 6 februari 2017

Merel

Een echte merel dame op bezoek op mijn voerplekje en fanatiek als ze is stuurt ze hier alle andere merels weg.

zondag 5 februari 2017

Bruin Bekermos

Bekermossen zijn ondanks de naam geen mossen, het is dus geen plantje maar een korstmos. Dit is een samenlevingsvorm van een wier en een schimmel. Bekermos behoort, evenals rendiermossen en heidestaartjes tot de Cladonia-groep.

zaterdag 4 februari 2017

Roodborst

Blijft onder alle weersomstandigheden een prachtig vogeltje hier heb ik hem tijdens een sneeuwbuitje op de foto kunnen zetten.

vrijdag 3 februari 2017

Ringmus

Ook deze soort gaat steeds verder achteruit zowel landelijk als in mijn eigen omgeving. Zie de laatste twee jaar nog maar enkele exemplaren in mijn tuin terwijl er voorheen enkele tientallen zaten.

donderdag 2 februari 2017

Sijs

Er zijn er deze winter maar heel weinig geweest hier in de Elzen. Maar gisteren zat er dan toch een klein groepje te foerageren

woensdag 1 februari 2017

Wilde eend

Het ijs is nog niet helemaal van de plassen af maar de eerste koppeltjes wilde eenden komen al weer terug naar hun broedgebied.