dinsdag 31 mei 2016

Reebok

Kom ik in het Haaksbergerveen toch mijn oude vriend weer tegen waarvan ik dacht dat hij het heel erg moeilijk zou krijgen om het voorjaar goed door te komen. Gelukkig gaat het goed en ziet hij er nu redelijk gezond uit.

maandag 30 mei 2016

Kievit

Ook zo'n vaste bezoeker op de zelfde locatie in het Haaksbergerveen als waar de foto van de Scholekster van gisteren is gemaakt.

zondag 29 mei 2016

Scholekster

Aan de rand van het Haaksbergerveen zitten vaak een aantal leuke soorten om te fotograferen. Deze keer een foto van een Scholekster een soort die je hier niet in zulke grote aantallen ziet.

zaterdag 28 mei 2016

Groene kikker

In het veen is het kikkerconcert deze dagen weer volop te horen. Het zijn vooral de middelste en de poelkikkers die in het veengebied voorkomen.

vrijdag 27 mei 2016

Spreeuw

Gisteren zijn ze uitgevlogen en als je dan in de weilanden in de omgeving kijkt blijkt dat alle jonge spreeuwen bijna tegelijk zijn uitgevlogen.

donderdag 26 mei 2016

Elzenhaantje

Even met de macrolens op pad om wat insecten te fotograferen. Deze volop in actie zijnde Elzenhaantjes lieten zich mooi op de foto zetten.

woensdag 25 mei 2016

Fraaie schijnboktor

Er komen veel kevers voor in het Haaksbergerveen, één daarvan is deze prachtige fraaie schijnboktor. De mannetjes van deze soort hebben opvallend bolle dijen, dit is op de foto ook mooi te zien.

dinsdag 24 mei 2016

Eenarig Wollegras

Prachtig weer om het pluis van het éénarig wollegras in het Haaksbergerveen weer te zien staan. Doet het ook dit jaar weer geweldig mooi.

maandag 23 mei 2016

Boomklever

Had net even het geluk dat het licht precies goed viel om een foto te kunnen maken van deze snelle en beweeglijke vogel.

zondag 22 mei 2016

Spreeuw


Een sterk ondergewaardeerde soort, zeker wat betreft de kleuren. Deze spreeuw komt zijn jongen voeren die onder de dakpannen zitten, over enkele dagen zie je ze overal weer vliegen die jonge spreeuwen.

zaterdag 21 mei 2016

Grauwe gans

Kan het niet laten, iedere keer als er een paartje over vliegen dan ga ik ze haast automatisch fotograferen. Heb hier in middels al vele foto's van gemaakt maar.

vrijdag 20 mei 2016

Kneu

Een van de zingende mannetjes gefotografeerd in het Haaksbergerveen.

donderdag 19 mei 2016

Kievit

Nogmaals een foto van kievit boven zijn natuurlijke habitat in het Haaksbergerveen.

woensdag 18 mei 2016

Groentje

Heeft dit jaar lang geduurd voordat ik het eerste Groentje heb waargenomen. Maar verleden week toen het lekker warm weer was deze als eerste gespot.

dinsdag 17 mei 2016

Kievit

Mooi om de Kievit te zien in het Haaksbergerveen, hier broeden ze op de drijftillen van veenmos.

maandag 16 mei 2016

Gierzwaluw

Ze zijn er weer de Gierzwaluwen en wat zijn het snelle vliegers. Er kwam een grote groep boven een van de plassen in het Haaksbergerveen vliegen en dat gaf mij de mogelijkheid er een paar foto's van te maken.

zondag 15 mei 2016

Knobbelzwanen

Was bezig om een groene kikker te fotograferen toen ik de vleugelslag van de knobbelzwaan hoorde, bleken er zes over te vliegen. Deze drie heb ik in formatie weten vast te leggen  alle zes is helaas niet gelukt moest tussen de bomen door fotograferen.

zaterdag 14 mei 2016

Issus coleoptratus nimf

Helemaal zeker van de soort ben ik niet, vermoed dat het een springstaart is. Het beestje is ongeveer 4 mm groot. Inmiddels achter de echte naam van dit beestje het is een nimf van de Issus coleoptratus.

vrijdag 13 mei 2016

Kuifeend

Een kuifeend kwam voorbij vliegen terwijl ik zat te wachten op een langs zwemmende Dodaars.

donderdag 12 mei 2016

Boompieper

Geen echt spectaculaire vogel maar altijd wel leuk als ze terug zijn, ze zingen volop en af en toe vliegen ze op en dalen als een parachute naar beneden.

woensdag 11 mei 2016

Ooievaar

Langs de IJssel kom je ze op meerdere plaatsen tegen de Ooievaar. Deze heeft zijn nest in het dorp Welsum.

dinsdag 10 mei 2016

Tureluur

Wat een geluk als ze zo mooi voor je op een paal gaan zitten en je ze ook nog eens mooi op de foto kunt zetten. Ze gaan wel heel erg achteruit, waar ik ze in mijn jeugd nog volop tegenkwam zijn ze nu verdwenen, jammer!!

maandag 9 mei 2016

Kievitsbloem 2

Nog een close-up van een van deze mooie bloemen. Foto is ondanks of dankzij de vele regen toch mooi geworden met die druppels erbij.

zondag 8 mei 2016

Kievitsbloem

Laatst een dagje naar de IJssel geweest om daar o.a. de Kievitsbloem te fotograferen. Dit is dus ondanks het weer met heftige regen,sneeuw en hagelbuien gelukkig gelukt.

zaterdag 7 mei 2016

IJssel uiterwaarden

Een prachtige buienlucht boven de uiterwaarden van de IJssel nabij Kampen.

vrijdag 6 mei 2016

Tureluur

Ben afgelopen week een keer op pad geweest langs de IJssel om daar te fotograferen. Met heel veel geluk deze prachtige Tureluur op de foto kunnen zetten. Ondanks dat hij op een paal zit een van mijn mooiste foto's van deze steeds zeldzamer wordende soort.

donderdag 5 mei 2016

Blauwborst

Nog steeds zijn ze aan het zingen maar niet meer zo voluit als de eerste dagen dat ze aankwamen. Denk dat ze inmiddels al aan het broeden zijn.

woensdag 4 mei 2016

Winterkoning

Heerlijk om van zo dichtbij te kunnen meegenieten van deze kleine maar o zo'n goede zanger. Prachtig en wat een geluid komt er uit zo'n klein vogeltje.

dinsdag 3 mei 2016

Buizerd met prooi

Ben ik bezig om Kneutjes te fotograferen komt er een Buizerd overvliegen met een redelijk grote prooi in de klauwen. Snel nog een paar foto's van gemaakt, moeilijk te zien wat de prooi is.

maandag 2 mei 2016

Kneu

Vrouwtje van de kneu bezig met nestbouw tussen de adelaarsvarens in het Haaksbergerveen.

zondag 1 mei 2016

Roodborsttapuit

Hoe mooi kunnen ze soms in de top van struiken en bomen zitten die Roodborsttapuiten. Deze dame gebruikt een van de vele berkjes op de heide als uitkijkpost.