zaterdag 29 augustus 2015

Dauwdruppels

Nog een plaatje gemaakt vroeg in de ochtend als de dauwdruppels nog tussen de planten zijn te zien.

vrijdag 28 augustus 2015

Vlieg

Ook dit was een van de bezoekers op de bloeiende struikheide.

donderdag 27 augustus 2015

Bloeiende struikheide

De struikheide staat weer volop in bloei een prachtig mooi gezicht. Maar het is ook een geweldige bron van voedsel voor vele insecten.

woensdag 26 augustus 2015

Lantaarntje

Tijdens een van de vele wandelingen op de foto gezet een mannetje lantaarntje.

maandag 24 augustus 2015

Kleine springer

Heel even bleef deze kleine rakker stil zitten, net lang genoeg om hem mooi op de foto te kunnen krijgen.

zondag 23 augustus 2015

Dauwdruppels

Een keertje vroeg op stap geweest om de bloeiende heide te fotograferen en hopelijk met een beetje mist erbij. Helaas erg weinig nevel maar zo hier en daar nog wel wat dauwdruppels tussen de planten. Ook leuk om te fotograferen.

zaterdag 22 augustus 2015

Juffer

Tijdens een fietstocht en een wandeling heb ik nog maar eens een juffertje op de foto gezet, blijft gewoon leuk.

vrijdag 21 augustus 2015

Hommel

Gewoon even tijdens een wandelingetje op de foto gezet. Altijd een mooi gezicht met die kleuren.

donderdag 20 augustus 2015

Lantaarntje

Vandaag een close-up van een lantaarntje. Ik kan het echt niet nalaten om zo een frontale foto van de juffers te maken.

woensdag 19 augustus 2015

Watersnuffel

Een ochtend fotograferen van juffers en libellen levert altijd wel een paar mooie foto's op van deze blauwe juffer-soort.

dinsdag 18 augustus 2015

Roofvlieg

Een van de roofvliegsoorten gefotografeerd in de omgeving van Neede. Was die ochtend op zoek naar vlinders en libellen maar ook hier maak ik graag foto's van.

maandag 17 augustus 2015

Blaaskopvlieg

Tijdens een morgen fotograferen in de omgeving van Noordijk deze blaaskopvlieg met de naam het gewoon knuppeltje, vast kunnen leggen.

zondag 16 augustus 2015

Wespspin

Tijdens een ochtend fotograferen kwam ik veel van deze spinnen tegen. Blijft ook altijd een mooie soort om een foto van te maken. En wat zijn die vrouwtjes groot.

zaterdag 15 augustus 2015

Haaksbergerveen

Een mooie lucht en een prachtige pol bloeiende struikheide. Wat kan het toch mooi zijn om op zulke momenten door het Haaksbergerveen te struinen.

vrijdag 14 augustus 2015

Pantserjuffer

Dit is weer de tijd om de pantserjuffers op de foto te zetten. Deze heb ik tijdens een van mijn tochten door het Haaksbergerveen op de foto kunnen zetten.

donderdag 13 augustus 2015

Eitjes rietvink

Tijdens een morgen libellen fotograferen zag ik in een pol pijpenstrootje enkele eitjes van een nachtvlinder met de naam Rietvink hangen.

woensdag 12 augustus 2015

Koraaljuffer

Afgelopen dagen even weer naar het Haaksbergerveen geweest, het trekt nog volop om de natuur daar te volgen. Deze mooie koraaljuffer was een van de weinige juffers die ik kon fotograferen. Het aantal libellen is dit jaar zo wie zo erg laag, ook de anders rond deze tijd vliegende heidelibellen zie je erg weinig.

dinsdag 11 augustus 2015

Kleine zonnedauw

Dit kleine plantje gefotografeerd in het Haaksbergerveen. Om dit plantje op de foto te kunnen zetten moet je wel even languit op de buik liggen, maar het is mij gelukt,

maandag 10 augustus 2015

Ree

Vroeg in de morgen met een beetje mist zag ik dit ree en terwijl ik probeer scherp te stellen springt ze weg richting bosrand.

vrijdag 7 augustus 2015

Rotgans

Een mooie ganzensoort die zijn naam dankt aan het geluid dat hij maakt, er is verder echt niets mis met deze gans. Rotganzen eten planten. In Nederland aten ze tot ongeveer 1935 vooral zeegras dat toen nog overal op de ondiepe wadplaten groeide. Ook op de kwelders konden ze terecht. Maar het zeegras verdween door een ziekte, en veel kwelders werden ingepolderd. Daarom zijn de rotganzen uitgeweken naar boerenland waar ze zich, tot ongenoegen van de boeren, te goed doen aan de landbouwgewassen. Om hun trektocht van 4.500 kilometer vol te kunnen houden, moeten ze behoorlijk grazen. Als de lente koud is zitten er veel eiwitten in planten en kunnen de ganzen snel lekker dik worden. Maar in warme lentes gaan de eiwitten op aan de snelle groei van de planten en komen de ganzen moeilijk op gewicht. Dan komen ze in slechte conditie aan in Siberië en worden er maar weinig jongen geboren.

donderdag 6 augustus 2015

Lepelaar

Op de foto gezet toen deze rustig vliegend naar het wad ging om daar voedsel te zoeken.

woensdag 5 augustus 2015

Steenrode heidelibel

Soms tref je het en kun je de steenrode heidelibel mooi op de foto krijgen. De volwassen dieren zwerven over grote afstanden en worden vaak aangetroffen in weilanden, wegbermen en tuinen. Daar wordt meestal vanaf een hoog punt gejaagd.

dinsdag 4 augustus 2015

Huismus

Deze dame kwam even controleren of de pindakaas alweer klaar stond. Helaas nog niet, maar ik heb vandaag maar gelijk weer een pot gehaald.

maandag 3 augustus 2015

Spreeuwen

Deze jonge spreeuwen zijn helemaal klaar voor de reis van hun leven. Het schitterende verenpak van de volwassenheid is bijna klaar.

zondag 2 augustus 2015

Engbertsdijksvenen

Even in de computer gedoken voor een oude opname van de Engbertsdijksvenen, deze gevonden en ik wil hem ook hier plaatsen.
 

zaterdag 1 augustus 2015

Bruin zandoogje

Ook deze vlinder is nog in diepe rust, foto is s'morgens rond 07:00 uur gemaakt.