vrijdag 31 juli 2015

Zilveren maan

Nog een foto van de zilveren maan, wat is het toch een geweldig mooi vlinder. Jammer dat er nog maar zo weinig plaatsen zijn waar deze soort vliegt.

donderdag 30 juli 2015

Gewone oeverlibel

Ook deze libel is net als de heidelibel van gisteren bezig om zich op te warmen en te drogen voor de dag. Als je vroeg in de ochtend op pad gaat kun je ze slapend in de vegetatie aan treffen en als de zon dan op komt kruipen ze omhoog om warm en droog te worden.

woensdag 29 juli 2015

Heidelibel

Net wakker en bezig om vanuit het dichte gras naar boven te klimmen om daar verder op te drogen. Het mooiste moment om ze op de foto te zetten, zo met de dauwdruppels nog op het lijfje en op de vleugels.

dinsdag 28 juli 2015

Zilveren maan 2

Omdat ze zo geweldig mooi zijn wil ik nog een foto plaatsen van deze vlindersoort.

maandag 27 juli 2015

Zilveren maan

De zilveren maan is een zeldzame standvlinder die vooral voorkomt in het veenweidegebied op de grens van Utrecht en Zuid-Holland, in de kop van Overijssel, in Friesland en op Terschelling.
De vliegperiode is vanaf begin mei-half juni en begin juli-half september in twee generaties. De vlinders zijn de hele dag actief en voeden zich met nectar van onder andere echte koekoeksbloem.

zondag 26 juli 2015

Landkaartje

Dit landkaartje tijdens een wandeling langs de beek op de foto gezet. Mooie soort die in twee generaties vliegt, dit is een vlinder van de tweede generatie.

vrijdag 24 juli 2015

Beekoeverlibel

Ook dit mooie mannelijk exemplaar kon ik in het waterpark op de foto zetten. 

donderdag 23 juli 2015

Weidebeekjuffer

Ga je lekker wandelen langs de Buurserbeek of een ander langzaam stromend water dan heb je een grote kans op een ontmoeting met een weidebeekjuffer. Met hun prachtige vlucht boven het water en de schitterende kleuren weten ze keer op keer te verassen.

woensdag 22 juli 2015

Beekoeverlibel

Ook deze mooie libel liet zich daar in het waterpark op de foto zetten. Prachtig om zo in die blauwe ogen te kijken.

dinsdag 21 juli 2015

Weidebeekjuffer

Gisteren sinds een aantal dagen weer op pad geweest om enkele foto's te maken van o.a. libellen. Voor deze weidebeekjuffer moest ik het water in maar dat is met deze weersomstandigheden geen ramp.

maandag 20 juli 2015

Pimpelmees

Gewoon leuk om ze op de foto te zetten die puberende pimpelmeesjes.

zondag 19 juli 2015

Gentiaanblauwtje

Het gentiaanblauwtje vliegt in één generatie per jaar van begin juni tot half augustus, met een top tussen 5 juli en 15 augustus. De eitjes worden afgezet op de ongeopende bloemen van de klokjesgentiaan. Vanuit het ei vreten de rupsen zich na ruim een week een weg door de eiwand naar het vruchtbeginsel van de gentiaan. Hier verblijven de rupsen enige weken. Na het verlaten van de gentianenknop laat de rups zich op de grond vallen. Onder gunstige omstandighede...n wordt de rups nu door een knoopmier van het genus Myrmica geadopteerd. In Nederland en Vlaanderen betreft dit hoofdzakelijk de bossteekmier (M. ruginodis), maar de ruwknoopmier (M. scabrinodis) en de rode steekmier (M. rubra) zijn alternatieve waardmieren. Afhankelijk van de omstandigheden verblijven de rupsen tot de volgende zomer of een jaar langer in het mierennest. Uit een enkel mierennest kunnen tot wel 20 vlinders te voorschijn komen, maar meestal is het er een handvol. De vlinders moeten zien zo snel mogelijk het nest te verlaten omdat ze vanaf het moment van uitkomen als indringers worden gezien en daarom heftig worden aangevallen.

zaterdag 18 juli 2015

NatureArt

Zomaar een plaatje gemaakt in het waterpark.

vrijdag 17 juli 2015

Zweefvlieg

Even in de tuin bezig geweest met camera en macrolens.

donderdag 16 juli 2015

Geaderd witje

De laatste dagen iets minder mobiel i.v.m. rugklachten. Dus af en toe maar even in de tuin aan het fotograferen. Ik hoop dat het snel weer beter gaat worden.

woensdag 15 juli 2015

Groot dikkopje

Een algemene standvlinder het groot dikkopje. De soort vliegt op de zand- en veengronden vanaf begin juni-half augustus in één generatie. De vlinders voeden zich met nectar van onder andere gewone braam, dophei en akkerdistel.

dinsdag 14 juli 2015

Klaprozen

Waar vind je het nog zo'n veldje met klaprozen. Jammer dat het een paar dagen later was gemaaid, maar gelukkig hebben we de foto's nog.

maandag 13 juli 2015

Bladwesp

Deze bladwespsoort tijdens een morgen fotograferen met de macrolens op de foto gezet.

zondag 12 juli 2015

Beenbreek

Prachtig om deze zeldzame plant weer in bloei te zien staan. Deze keer een detailfoto's van de bloem gemaakt.

zaterdag 11 juli 2015

Een veldje met klaprozen

Tijdens een van mijn fietstochtjes kwam ik dit veldje met klaprozen tegen. Mooie locatie om wat foto's te maken, helaas een paar dagen later was alles afgemaaid.

vrijdag 10 juli 2015

Groene cicade

Dit zijn prachtige beestjes om te zien maar meestal krijg je daar de kans niet voor, ze zijn super snel. Vaak verstoppen ze zich achter de stengel of het blad waarop ze zitten. Maar ook maken ze zich d.m.v. een flinke sprong uit de voeten.

donderdag 9 juli 2015

Veulen

Tijdens een wandeling in de omgeving van de watermolen in Haaksbergen zag ik dit vrolijk rennende veulen. Met de macrolens erop toch maar een paar foto's gemaakt.

woensdag 8 juli 2015

Schorpioenvlieg

Altijd een fraaie soort om op de foto te zetten de schorpioenvlieg. Deze heb ik tijdens een wandeltochtje langs de Buurserbeek op de plaat gezet.

dinsdag 7 juli 2015

Kleine karekiet

Of het nu 35 graden is of 25 de kleine karekiet zingt volop in het riet.

maandag 6 juli 2015

Warme zomersedag

Soms ga je op pad om een bepaalde soort te fotograferen. Zo ging ik afgelopen week op zoek naar de kleine ijsvogelvlinder. Heb ze wel zien vliegen maar kon ze echt niet op de foto krijgen, vlogen te hoog en te snel. Toen maar even languit in een veldje met klaprozen een paar foto's gemaakt van o.a. zweefvliegen.

zaterdag 4 juli 2015

De Bommelas

De naam 'De Bommelas' is waarschijnlijk ontleend aan de bijnaam van de bouwer en eerste bewoner, Gerrit Jan Keizers (1800-1877). Hij ging graag aan de boemel (feesten) en stond bekend als een schelm (dondersteen), 'oas' in het Twents. Dat leverde hem de bijnaam 'bommel-oas' op. (info Natuurmonumenten)

vrijdag 3 juli 2015

Lantaarntje

Zomaar tijdens een wandeling langs de beek op de foto kunnen zetten, blijft altijd leuk om op pad te zijn met camera en macrolens.

donderdag 2 juli 2015

Vingerhoedskruid

Een paar dagen geleden nog temperaturen van ca. 15 graden en regen nu op dit moment 36 graden. Wel typisch Nederlands weer, alles of niets.

woensdag 1 juli 2015

Paringswiel Lantaarntje

Dit fraaie stel ging even op een van de landhekken zitten, gaf mij mooi de gelegenheid om ze op de foto te zetten.