dinsdag 30 juni 2015

Zweefvliegen

Heerlijk samen lunchen, althans zo ziet er wel uit. Deze twee zweefvliegen zaten zo mooi samen op deze bloem dat ik het gewoon moest fotograferen.

maandag 29 juni 2015

Hommelzweefvlieg

Deze mooie zweefvlieg gefotografeerd langs de beek in de omgeving van de watermolen.

zondag 28 juni 2015

Vogelnestje

Het vogelnestje (Neottia nidus-avis) behoort tot de orchideeën. De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeer zeldzaam en zeer sterk afgenomen. Ook is de plant in Nederland wettelijk beschermd. De naam vogelnestje heeft de plant te danken aan de wortelstok, waarvan de dikke wortels een vogelnestje vormen.

vrijdag 26 juni 2015

Bosorchis

De bosorchis is een plant uit de orchideeënfamilie. Deze soort wordt in Heukels' Flora van Nederland als een ondersoort beschouwd van dezelfde soort als waartoe de gevlekte orchis behoort. In Nederland en België is de bosorchis wettelijk beschermd.

donderdag 25 juni 2015

Loofbos

In dit prachtige stukje bos net over de grens vind je een van de mooiste voorjaars vegetaties, maar in de maand juni ook meerdere orchis soorten.

woensdag 24 juni 2015

Paardenbijter

Eindelijk weer wat beter weer en dan zie op de goede plekken weer de libellen en de vlinders vliegen. Deze paardenbijter was pas uitgeslopen en ging even lekker in het zonnetje zitten.

dinsdag 23 juni 2015

Lantaarntje

Een van de blauwe juffers die je nu langs de waterkant kunt zien vliegen. Lantaarntjes zijn meestal in de oevervegetatie te vinden, soms in grote aantallen. Bij bewolkt of zelfs regenachtig weer zijn lantaarntjes vaak de enige libellen die nog rondvliegen tussen de vegetatie.

maandag 22 juni 2015

Bont zandoogje

Een veel voorkomende vlinder die je vaak tegenkomt op kleine openplekken, bospaadjes en langs de bosranden. De vlinders voeden zich met honingdauw, sap van vruchten en bloedende bomen en met nectar van onder andere braam.

zondag 21 juni 2015

Schorpioenvlieg

Deze foto gemaakt tijdens een ochtend insecten fotograferen in het waterpark op het landgoed het Lankheet.

zaterdag 20 juni 2015

Strontvlieg

Als een volleerd koorddanser zit hij op de grasspriet. Altijd een leuke soort om op de foto te zetten en dat lukt vooral als het wat kouder is.

vrijdag 19 juni 2015

Weidebeekjuffer

Een prachtige juffer soort de weidebeekjuffer. Deze heb ik gefotografeerd tijdens een bezoek aan het waterpark.

donderdag 18 juni 2015

Veenbes

Je moet plat op de buik in de natte vegetatie van o.a. veenmossen gaan liggen om een foto te maken van deze kleine bloempjes van de veenbes.

woensdag 17 juni 2015

Grasmus

Ze moest me even voorbij laten lopen en toen snel de jongen voeren. In tussen heb ik snel even een foto gemaakt, mooi toch.

dinsdag 16 juni 2015

Geelgors

Deze mooi gekleurde vogel zat op een dode berkentak te wachten tot de kust veilig was om de jongen te voeren. Gaf mij mooi even de gelegenheid om er een plaatje van te schieten.

maandag 15 juni 2015

Viervlek

Het is nu de tijd dat ze weer volop vliegen de viervlekken. Deze foto heb ik verleden week gemaakt in het Haaksbergerveen waar ik een hele serie heb gemaakt van deze prachtige libellensoort.

zondag 14 juni 2015

Juffertje

Nog een foto van een van de vele juffers die ik die ochtend op de foto kon zetten.

zaterdag 13 juni 2015

Watersnuffel

Vroeg in de ochtend gaan fotograferen als de natuur ontwaakt. Dan is het mogelijk om de verschillende soorten libellen en juffers die uit de vegetatie omhoog kruipen, vast te leggen.

vrijdag 12 juni 2015

Steenuil


Op één dag jonge kerkuilen en steenuilen kunnen fotograferen is wel heel bijzonder. Mooiste is dat ze ook nog dicht bij elkaar zitten gescheiden door maar een dunne houten wand. Hoe gaaf kan de natuur wel niet zijn.

donderdag 11 juni 2015

Kerkuil

Nog maar een foto van een van de vier jonge kerkuilen die zaterdag zijn geringd.

woensdag 10 juni 2015

Kerkuil

Afgelopen week kon ik met Chris Klok en Arno de Jongh mee om jonge kerkuilen en steenuilen te ringen en te fotograferen. Gaaf om die prachtige uilen te zien.

dinsdag 9 juni 2015

Viervlek

Deze libel had dit takje uitgekozen als het uitzichtpunt van zijn territorium. Toen ik dat zag was het natuurlijk heel makkelijk om er een serie foto's van te maken. Op deze foto kon ik het water als achtergrond nemen.

maandag 8 juni 2015

Koekoek

Wel wat erg ver weg maar toch de moeite waard om te tonen deze koekoek. Mooi aan deze foto is de karakteristieke houding van de vogel.

zondag 7 juni 2015

Watersnuffel

Deze week weer eens ouderwets vroeg naar het Haaksbergerveen geweest om te fotograferen. Heerlijk om zo vroeg de eerste juffers en libellen waker te zien worden en deze geleidelijk in de vegetatie naar boven te zien klimmen.

zaterdag 6 juni 2015

Koolmees lekker in bad


Deze jonge koolmezen kwamen even langs om lekker een bad te nemen, ze genoten met volle teugen van het heerlijk frisse water.

vrijdag 5 juni 2015

Gekraagde roodstaart

Een prachtige vogel om te zien, het mannetje van de gekraagde roodstaart. Hier hebben ze nest gebouwd in een schuurtje en zijn ze druk met het voeren van de jongen.

donderdag 4 juni 2015

Roodborst

Nog steeds komt deze roodborst in de tuin om even een hapje halen, gaaf als ze zo tam worden.

woensdag 3 juni 2015

Witte kwikstaart

Deze witte kwikstaart zat na zich flink te hebben gepoetst eventjes uit te rusten.

dinsdag 2 juni 2015

Engbertsdijksvenen

Een foto gemaakt van een fraai stukje van de Engbertsdijksvenen. Betreft een deel waar enkele jaren geleden de opslag is verwijderd en daarna is het begraast met runderen. Op de voorgrond is de roodgekleurde begroeiing van schapenzuring te zien.

maandag 1 juni 2015

Blinde Bij

Een tijdje druk geweest met andere hobby en wat minder met fotografie, deze heb ik in de tuin gemaakt van de zweefvlieg soort met de naam Blinde Bij.