vrijdag 28 februari 2014

Groenling

Soms vliegen ze elkaar in de veren, die Groenlingen. Het zijn echte vechtersbazen en ze knokken er wat af.

donderdag 27 februari 2014

Winterkoning

Soms lukt het gewoon om deze snelle bewegelijke vogel te fotograferen. Deze ging er even rustig voor zitten en daar heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

woensdag 26 februari 2014

Groenling

Even een dreighouding aannemen en de soortgenoot vliegt weg, of als hij zich net zo sterk voelt dan een robbertje vechten. Maar vaak is heel boos kijken en dreigen voldoende.

dinsdag 25 februari 2014

Koolmees

Volgens mij ziet hij de camera en wil hij wat groter lijken op de foto. Prachtig om een koolmees zo attent te zien kijken.

maandag 24 februari 2014

Grauwe gans

De eerste koppeltjes zijn alweer gevormd. Het zal me niet verbazen als de eersten de komende weken al beginnen met het leggen van eieren.

zondag 23 februari 2014

Winterkoning

Piep klein en maar circa 5 gram zwaar, maar als je hem hoort zingen. Echt geweldig mooi. De overlevering laat zien dat de winterkoning slim is. Omdat in het dierenrijk de leeuw de koning van de dieren is, wilde het vogelrijk ook een koning onder de vogels. Er werd besloten om er een wedstrijd van te maken. Wie het hoogst kan vliegen is de koning van de vogels. De winterkoning wist dat hij geen kans maakte en verstopte zich in de veren van de arend. Toen de arend aan de beurt was kwam hij het hoogste en zou gewonnen hebben, mits niet plots de winterkoning uit zijn veren tevoorschijn kwam en nog hoger vloog. Omdat verschillende vogels dit niet eerlijk vonden werd besloten dat de winterkoning alleen in de winter de koning van de vogels mocht zijn. Winterkoning!

zaterdag 22 februari 2014

Klapekster

Deze Klapekster had net een prooi (kikker) te pakken. Deze werd meegenomen naar een eik om daar te worden vastgepint om later op te eten.

vrijdag 21 februari 2014

Canadese gans

Deze foto van een paartje Canadese gans gemaakt langs de IJssel in de omgeving van Zwolle. Deze ganzensoort komt eigenlijk uit Noord-Amerika en Canada.

donderdag 20 februari 2014

Merel

Deze mooi mereldame kwam een paar keer op bezoek bij mijn voerplaats. En als ze er dan zo mooi voor gaat zitten dan moet je wel een foto maken.

woensdag 19 februari 2014

Groenling

Deze Groenling komt net uit bad, de veren nog nat en dan alweer op zoek naar voedsel.

dinsdag 18 februari 2014

Koolmees

Ook altijd leuk om op de foto te zetten de Koolmees. Het aantal Koolmezen is op mijn voerplaats lager dan verleden jaar maar de Pimpelmezen doen het weer beter. Ook mijn nestkast is dit jaar bezet door een Pimpelmees.

maandag 17 februari 2014

Merel

De merels beginnen alweer volop te zingen, voorjaar komt vroeg dit jaar. Deze mereldame zat nog even op mijn voerplaatsje. Heb haar erg mooi close in beeld kunnen brengen.

zondag 16 februari 2014

Roodborst

Net voordat hij wegvliegt nog even op de foto gezet deze Roodborst. Dit vogeltje is een van mijn favoriete en vaste bezoeker op mijn voerplaatsje.

zaterdag 15 februari 2014

Groenling

Soms lukt het gewoon om een Groenling dame een beetje vriendelijk op de foto te krijgen. Meestal kijken ze heel boosaardig en maken ze onderling nogal eens ruzie. Maar deze is mooi gelukt.

vrijdag 14 februari 2014

Grauwe gans

Deze Grauwe ganzen kwamen van hoog uit de lucht naar beneden zeilen om te gaan landen in het Haaksbergerveen. Een meter of vijf boven het water knalden ze zowat tegen elkaar aan, het ging gelukkig net goed.

donderdag 13 februari 2014

Wilde eend

"Niet zo snel", lijkt dit mannetje te roepen. De eerste wilde eenden zijn alweer volop aan het paren en met zulke temperaturen lijkt het ook al echt voorjaar. Wat hebben we toch een zachte winter dit jaar.

woensdag 12 februari 2014

Bunzing

Soms kom je geheel onverwacht een dier tegen dat je maar heel zelden overdag ziet, de Bunzing. En dan sta je toevallig ook nog net met de camera in de aanslag om iets anders te fotograferen. Wat een geluk!

dinsdag 11 februari 2014

Roodborst

Gaaf om ze zo in mooi licht voor je te zien en te fotograferen. Maar wat zijn ze fel tegenover elkaar. Ze zijn soms zo met elkaar aan het vechten dat ze niet eens in de gaten hebben dat je er vlak bij staat. Soms tollen ze gewoon over de straat heen.

maandag 10 februari 2014

Staartmees

Wat een mooie kleine vogeltjes zijn het toch en altijd in beweging. Ik ben altijd blij als ik er een scherpe foto van heb gemaakt want dat valt echt niet mee.

zondag 9 februari 2014

Ree

Deze mooie Reegeit stond samen met een kalf van verleden jaar in het veen tussen het pijpenstro te kijken wat ik aan het doen was. Nou, was gewoon een foto van haar aan het maken. 

zaterdag 8 februari 2014

Roodborst

Een plaatje van de Roodborst met een fraaie achtergrond is altijd mooi om te zien.

vrijdag 7 februari 2014

Ringmus

Ringmus is lekker nat door de regen. En dan nog even snel een hapje eten op de voederplaats.

donderdag 6 februari 2014

Pimpelmees

Gewoon omdat het zulke leuke vogeltjes zijn, een foto van een Pimpelmees. Doordat de pimpelmees in de winter in Nederland blijft, kan hij op de warmere lentes inspelen door eerder te gaan broeden. De trekvogels naar Afrika kunnen hierop minder gemakkelijk inspelen. Sinds 1990 kent het aantal broedende pimpelmezen in Nederland een matige toename

woensdag 5 februari 2014

Mos

Even de macro-lens erop geschroefd en geprobeerd een aantal foto's te maken van mos dat op een steen groeit. Heerlijk om weer met macro bezig te zijn. Kan het niet afwachten om weer insecten e.d. te fotograferen.

dinsdag 4 februari 2014

Aalscholver

Even uitbuiken en dan straks weer op jacht naar een paar vissen. Deze Aalscholver zit heel vaak zo op kunstobject in de bergingsvijver van Haaksbergen.

maandag 3 februari 2014

Meerkoet

Zo langzaam aan komen ze weer van de grote meren en rivieren. De Meerkoeten wandelen en zwemmen weer in de richting van hun broedgebied het Haaksbergerveen.

zondag 2 februari 2014

Kramsvogel

Vandaag heerlijk weer zonnig en circa 9 graden. Heel wat anders dan verleden jaar toen was het echt winters. Zelfs de Kramsvogels zaten op mijn voerplaats, nu heb ik er nog niet eentje in de buurt gezien.

zaterdag 1 februari 2014

Staartmees

Een groepje staartmezen zwerft door het bos en soms bezoeken ze een voerplekje. Deze liet zich even heel mooi genietend van het zonnetje op de foto zetten.