zondag 30 juni 2013

Grauwe klauwier

Deze klauwier man zat op de uitkijk om een prooi te vangen voor zijn jongen. Deze foto heb ik kunnen maken omdat ik wist welke tak hij het meest als uitkijkpost gebruikte. De grauwe klauwier is een echte insecteneter. Hoe meer grote insecten een gebied herbergt, hoe meer grauwe klauwieren en kunnen leven. De hoogvenen en hun randgebieden zijn vanouds zeer rijk aan insecten.

zaterdag 29 juni 2013

Grauwe klauwier

Zo zag ik dit mannetje weer voor het eerst nadat ik een aantal dagen had gezocht. Inmiddels hebben ze jongen en zijn ze wat vaker te zien. Heb intussen ook al weer wat andere foto's kunnen maken, deze volgen nog.

vrijdag 28 juni 2013

Gevlekte Orchis

Gevlekte orchis is een prachtig licht purper bloeiende orchidee. Zijn bladen zijn gevlekt, net als bij de brede orchis. Maar ja, je hebt ook ongevlekte gevlekte orchissen! De kleur van de bloemen varieert van donkerpaars tot bijna wit. Allerlei insecten komen er op af: bepaalde kevers maar ook hommels, bijen en zweefvliegen. De gevlekte orchis komt in heel Nederland voor, maar is overal zeldzaam. Hij is wettelijk beschermd. Meestal groeit de plant op een bepaalde plek in grote aantallen.

donderdag 27 juni 2013

Huismus

Deze twee jonkies hadden even zin in een bad, het was een gespetter van jewelste. Was trouwens wel verbaast dat er hier in de buurt zoveel jonge huismussen zijn geboren. Heb de hele winter hier alleen maar ringmussen gezien.

woensdag 26 juni 2013

Merel

Prachtig zoals deze schitterende merel man even kwam poseren. Als je ze dan zo van dichtbij ziet dan zijn het toch prachtige vogels.

dinsdag 25 juni 2013

Reegeit



Soms komen ze zo maar naar je toe lopen, zoals deze Reegeit. Als ze dan dichtbij is en je blijft foto's maken dan word ze heel alert.

maandag 24 juni 2013

Geelgors

Langs een weggetje zag ik deze Geelgors zitten, snel gestopt camera gepakt en een aantal foto's gemaakt. Soms heb je gewoon geluk.

zondag 23 juni 2013

Braamsluiper

Geheel onverwacht komt er ineens een Braamsluiper bij mijn vijvertje zitten. Was wel even verbaast. Toen er snel een serie foto's van gemaakt, is toch niet alledaags dat je deze soort zo voor de lens krijgt.

zaterdag 22 juni 2013

Zwartpootsoldaatje

Deze twee kevers hadden een wel heel stekelig plekje gevonden om te zorgen voor het nageslacht.
Behoort tot de soldaatjes of weekschildkevers met ca. 50 soorten in Nederland en Belgiƫ.

vrijdag 21 juni 2013

Kniptor

Het hoogste punt is bereikt, dus nu wegvliegen? Nee hoor, hij liet zich pardoes op de grond vallen en begon weer tegen een andere stengel omhoog te klimmen.

donderdag 20 juni 2013

Zwartkop

Tijdens het fotograferen van de badende mezen kwam ook deze Zwartkop man even langs. Had wel veel tegenlicht tijdens het maken van deze foto.

woensdag 19 juni 2013

Koolmees

Nog maar eens een plaatje van een badende koolmees, past in ieder geval goed bij het weer van de afgelopen dagen (30 graden).

dinsdag 18 juni 2013

Koolmees

Deze jonge koolmees leek zich zelf voor het eerst in spiegelbeeld te zien. Ook het waterdrinken was misschien wel de eerste keer want hij of zij liet het zo weer uit de snavel lopen.

maandag 17 juni 2013

Pimpelmees

In mijn tuin een voorziening gemaakt om ook vogels die zitten te badderen en te drinken op de foto te zetten. Een van de eerste vogels die er gebruik van maakte was de Pimpelmees.

zondag 16 juni 2013

Paringswiel Vuurjuffer

Prachtig precies zoals ik ze graag een keer wilde fotograferen de parende vuurjuffers. Schitterend mooi zo hartvormig en dan met een fijne achtergrond.

zaterdag 15 juni 2013

Bont dikkopje

Zal wel een van de laatste foto's zijn van deze soort dit jaar, vliegperiode is inmiddels al weer voorbij.
Deze vlindersoort is een vrij zeldzame standvlinder die vliegt in twee gescheiden gebieden: enerzijds Noord-Brabant en Midden-Limburg (inclusief een populatie bij Schinveld) en anderzijds het oostelijke deel van de Achterhoek en Twente. Vanaf 1993 breidt de soort zich ook enigszins uit richting West-Brabant.

vrijdag 14 juni 2013

Zweefvlieg

Een close-up van een zweefvlieg gemaakt in het Haaksbergerveen. Deze ging even uitgebreid poseren op een blad dus dan ook maar gelijke een aantal foto's gemaakt.

donderdag 13 juni 2013

Weekschildkever

Deze kever heb ik tijdens een van mijn inventarisatie ronde kunnen fotograferen, was op zoek naar het bont dikkopje. Ben natuurlijk ook blij met een foto van deze weekschildkever.

woensdag 12 juni 2013

Grote dansvlieg

Deze vlieg heeft wel een heel erg zachte landing gemaakt, geeft wel een heel fraai plaatje.

dinsdag 11 juni 2013

Bont dikkopje

Blijven altijd prachtige vlinders om op de foto te zetten het bont dikkopje. Jammer dat ze elk jaar maar een week of drie zijn te bewonderen, dus deze week nog maar eens kijken of ze er nog zijn.

maandag 10 juni 2013

Groene bladsnuitkever

Deze mooie groene kever zit in het pluis van het Ć©Ć©narig wollegras en dat geeft een schitterend mooi plaatje.

zondag 9 juni 2013

Poelkikker

In het Haaksbergerveen zaten de afgelopen dagen de kikkers weer volop te kwaken. Als je er dan even voor gaat zitten dan is het mogelijk om verschillende soorten uit elkaar te halen. De poelkikker (Rana lessonae) (of kleine groene kikker) is de kleinste van de drie groene kikkers. Hij is op de rug grasgroen tot bruin van kleur (soms met donkere vlekken). En hij heeft vaak een lichte lengtestreep en een witte buik.

zaterdag 8 juni 2013

Geelgors

Dit mannetje kijk nog even om, hij hoorde het klikken van de camera.

vrijdag 7 juni 2013

Grauwe klauwier

Ze zijn weer terug de Grauwe klauwieren en als alles goed is zijn ze inmiddels ook al weer aan het broeden. Prachtig mooi vogels zijn het, dit is een foto van het mannetje.

donderdag 6 juni 2013

Beekrombout

De Beekrombout is een prachtig mooie soort die je hier  in het voorjaar langs de Buurserbeek kunt tegen komen.

woensdag 5 juni 2013

Boerenzwaluw

Nogmaals een foto van een van de vele Boerenzwaluwen die ik de afgelopen dagen op het draad zag zitten.

dinsdag 4 juni 2013

Boerenzwaluw

Als je ze vandaag zo rond ziet vliegen dan kun je haast niet geloven dat ze het verleden week zo moeilijk en koud hadden. Ze zaten te vernikkelen op het prikkeldraad en de vliegjes moesten ze van het gras afplukken.

maandag 3 juni 2013

Beekrombout

Tijdens een wandeling langs de Buurserbeek deze schitterende libel gefotografeerd. Op het moment van fotograferen was het koud en erg winderig, de Beekrombout zat ook lekker aan de luwe kant op een tak.

zondag 2 juni 2013

Groene bladsnuitkever

De laatste dagen meerdere foto's kunnen maken van deze mooi kevertjes.