maandag 30 april 2012

Reebok

Deze reebok liet zich even mooi op de foto zetten om daarna rustig weer verder te lopen richting het bos.

zondag 29 april 2012

Oranjetipje


Aan het eind van de maand april zie je deze soort vliegen het Oranjetipje. Een leuke vlinder om te zien vooral de mannetjes met de oranje tippen aan de binnenkant van de vleugels zijn erg fraai.

zaterdag 28 april 2012

Blauwborst


Weer een stapje dichterbij een betere foto van een blauwborst. Zo heel langzaam kom ik steeds dichterbij.

vrijdag 27 april 2012

Knobbelzwaan

Deze knobbelzwaan staat zich eens flink te poetsenen dat geeft met een beetje mooi licht een paar erg mooie plaatjes.

donderdag 26 april 2012

Bosanemoon


Tijdens een bezoek aan een schitterend bos gelegen in Duitsland heb ik een aantal foto's gemaakt van de bosanemoon. De bosanemoon is in eerst instantie een bosplant uit loofbossen. Maar daarnaast komt hij ook in graslanden en slootkanten voor. Mogelijk waren deze groeiplaatsen buiten het bos eerst bebost en handhaaft de plant zich na het rooien.

woensdag 25 april 2012

Tureluur


Deze tureluur heb ik aan de rand van het Haaksbergerveen op de foto gezet. Op dit deel van het veengebied lopen rond deze tijd van het jaar meerdere soorten steltlopers en weidevogels rond.

dinsdag 24 april 2012

Grauwe gans

Harde landing met veel opspattend water. Ik was een aantal ganzen aan het fotograferen toen deze er zo in eens tussen kwam vallen. Ik kon nog net de scherpstellen om deze landing vast te leggen.

maandag 23 april 2012

Witte kwikstaart


Op de plek waar je ze vaak ziet namelijk op een pas bewerkt stuk bouwland. Het  is dan ook niet voor niets dat deze vogels ook wel bouwmannetjes of ploegdrievertje worden genoemd dit omdat hij altijd in de buurt van de tractor of ploeg meeloopt op zoek naar een lekker hapje.

zondag 22 april 2012

Roodborsttapuit

Op meerdere plaatsen weer gezien ook in het Haaksbergerveen zitten weer meerdere paartjes. Dit keer heb ik een vrouwtje op de foto kunnen zetten.

vrijdag 20 april 2012

Kievit


Aan de rand van het Haaksbergerveen broeden een aantal kievitten. Deze vogels lopen regelmatig vlak langs de weg op een mooi tapijt van mos. Dan moet ik natuurlijk altijd een aantal plaatjes maken, want als het licht goed valt hebben ze zulke mooie kleuren op de vleugels.

donderdag 19 april 2012

Geoorde fuut


Afgelopen tijd lukte het mij om enkele foto's te maken van een aantal geoorde futen die is een keer geen honderd meter weg zaten. Wat zijn het toch geweldig mooie vogels als je ze zoo dichtbij ziet en dan die mooie rode ogen, gaaf.

woensdag 18 april 2012

Witte kwikstaart


Deze witte kwikstaart zat eventjes uit te rusten op een paal langs de weg. Gauw even gestopt en een paar plaatjes gemaakt.

dinsdag 17 april 2012

Wulp


Gisteren een foto van een Grutto en vandaag een foto van een Wulp. Allebei vogels die nog steeds als broedvogelsoort achteruit gaan.

maandag 16 april 2012

Grutto


Kon deze foto alleen vanuit de auto maken, maar ben er blij mee omdat je hier in twente maar erg weinig Grutto's ziet.

zondag 15 april 2012

Geoorde fuut

Mijn eerste van dit jaar gezien en gefotografeerd in de Engbertsdijksvenen. Schiterende soort om te fotograferen.

zaterdag 14 april 2012

Kuifeenden


Wat hebben deze mooie kleine eendjes toch geweldig mooi geel gekleurde ogen. Het gele oog valt op wanneer u de gelegenheid hebt om een kuifeend van dichtbij te bekijken. Dat laten deze eenden niet graag toe; ze zijn van nature vrij schuw. Het zijn vooral de diepere wateren waarop kuifeenden ronddobberen. Toch moet er nog wel enig licht doordringen tot op de bodem. Kuifeenden eten graag waterdieren welke tussen de waterplanten leven. Ook de planten zelf worden wel gegeten.

vrijdag 13 april 2012

Roodborsttapuit


Een van de eerste mannetjes waar ik dit jaar een foto van kon maken. Ben blij dat ze weer terug zijn het zijn geweldige vogels om te zien.

donderdag 12 april 2012

Blauwborst


Een schitterend vogeltje de blauwborst. Ze zijn weer te zien in verschillende gebieden deze heb ik gespot in het Haaksbergerveen. Ik heb er wel een foto van gemaakt maar ik hoop hem nog eens een stuk mooier te kunnen fotograferen.

woensdag 11 april 2012

Kokmeeuw


Ze zijn weer terug in het Haaksbergerveen de kokmeeuwen. Deze foto is gemaakt toen de eerste vogels zich weer lieten zien in het gebied.

dinsdag 10 april 2012

Heggemus


Ach het gaat zo vaak mis heb je net scherp gesteld vliegt hij weg. Maar vind het wel grappig om dit ook een keer te laten zien.

maandag 9 april 2012

Merel


Na alle gevechten viel het mij op dat de mereldame uiteindelijk beslist. Waarna ze dan samen met het mannetje begint met het bouwen van een nest.

zondag 8 april 2012

Merel

Af en toe vond er in mijn tuin een gevecht plaats tussen een aantal merels. Maar dit mannetje heeft uiteindelijk gewonnen en is de bezitter geworden van dit territorium. Nu maar afwachten waar het nest word gemaakt.

zaterdag 7 april 2012

Sleedoorn


Eindelijk zie je overal weer bloeiende bomen en planten zoals de meidoorn en ook de krent staat hier bijna in bloei.

vrijdag 6 april 2012

Bergeend


Deze bergeend kwam heel erg laag over het water aanvliegen. De bergeend is een typische modderaar. Deze gansachtige eenden zoeken hun voedsel het liefst in slikkige, open gebieden: het Waddengebied en estuaria van rivieren zijn favoriet. Wroetend door de slikkige toplaag zoeken ze naar slakjes, (wad)pieren, insecten en andere eetbare bodembewoners. De bergeend komt de laatste decennia steeds meer voor in het binnenland, waar ze vooral langs de rivieren, maar ook op akkers, aangetroffen kunnen worden.

donderdag 5 april 2012

Fitis


Ze zijn al weer een weekje terug en ze zingen volop de fitis. Het geluid van de fitis is gemakkelijk te onderscheiden van alle andere vogels: een helder, aflopend riedeltje met enkele hogere tonen aan het einde. Fitissen broeden op de grond en zoeken hun voedsel in struwelen. Het totale fitisbestand eet per jaar tonnen aan muggen en vliegen - iets waarvoor mensen de soort dankbaar mogen zijn!

woensdag 4 april 2012

Klein hoefblad


Deze foto is al weer van een tijdje geleden, het is een foto van Klein hoefblad een plantje dat ongeveer 30 cm. hoog wordt. Het bloeit vroeg in het voorjaar, in maart en april. Als het weer gunstig is kan het al in februari gaan bloeien.
Het klein hoefblad is een naaktbloeier; de plant bloeit eerst met goudgele bloemen, die wat lijken op de paardenbloem en pas daarna komt het blad. De bloemen zijn alleen geopend in de volle zon, als het regent zijn de bloemen gesloten. De ronde vorm van het blad heeft wel iets weg van een paardenhoef. De onderkant van het blad is grijsviltig.

dinsdag 3 april 2012

Eekhoorn


Wat zat deze Eekhoorn mooi bovenop een knotwilg. Ik ben even op het hoekje van de schuur gaan staan en heb een leuke serie foto's van deze kleine rakker kunnen maken.

maandag 2 april 2012

Blauwe druifjes


Even in de tuin een paar plaatjes geschoten van een van de eerste bloemen de Blauwe druif.
Altijd leuk om een foto te maken van bloemen.

zondag 1 april 2012

Ringmus


Nog een van de bezoekers die op het voerplaatsje komen, ja zo af en toe zitten er nog een paar koppeltjes Ringmussen.