donderdag 31 maart 2011

Geoorde Fuut

Ze zijn weer terug om te gaan broeden de Geoorde Fuut. Op deze foto is een deel van het baltsgedrag te zien. Hopelijk komt dit paartje binnenkort aan het broeden en het groot brengen van hun jongen toe.

woensdag 30 maart 2011

Bij

Deze twee Bijen bezochten de wilgenstruiken in het Haaksbergerveen. Ik was daar om te proberen een aantal Ganzen op de foto te zetten en had de macrolens helaas niet meegenomen.

dinsdag 29 maart 2011

Heidekikker

Omdat ze zo mooi zijn de Heidekikkers, zeker als ze van opwinding helemaal blauw zijn.

maandag 28 maart 2011

Wilde eend

Zo hier en daar zien je al weer een manntjes eend alleen op een watertje zitten. Dit betekend vaak dat het vrouwtje ergens in de buurt op eieren zit te broeden.

zondag 27 maart 2011

Vliegje

Een foto van een van die kleine vliegjes waarvan er vandaag veel buiten rondvlogen.

zaterdag 26 maart 2011

Zeebraspin

Het is weer tijd om de macrolens te pakken en enkele insekten te gaan fotograferen. Dit Zeebraspinnetje zat in mijn achtertuin, dus je hoeft niet ver om een plaatje te maken.

vrijdag 25 maart 2011

Zwarte Zwaan

Een vreemde bezoeker aan het Haaksbergerveen. Deze zwarte zwaan hangt al ruim een week in de omgeving van het veen rond.

donderdag 24 maart 2011

Lieveheersbeestje

Even snel een foto gemaakt van dit Lieveheersbeestje op een plukje mos in de tuin.

woensdag 23 maart 2011

Heidekikker

Geweldig om de Heidekikkers nu te zien, ze zijn op de top van hun paartijd. De mannetjes zijn schitterend fel blauw. Deze fel blauwe kleur is over enkele dagen weer verdwenen.

dinsdag 22 maart 2011

Heidekikker

Het is altijd goed opletten in het voorjaar want voordat je er erg in hebt is het hoogtepunt van de eiafzet van de Heidekikker al weer voorbij. De laatste paar dagen is het wel heel bijzonder. In vele kleine en grote plassen in de veengebieden is er volop activiteit. Overal hoor je het zachte geluid van deze kikkers.

maandag 21 maart 2011

Haaksbergerveen

De eerste lentedag in het Haaksbergerveen en de natuur reageert direct. Roodborsttapuit, Blauwborst en Tjiftjaf zijn weer terug. Heerlijk er begint weer een mooi jaargetijde.

zondag 20 maart 2011

Beek

Een van de beekjes die door het Lankheet lopen.

zaterdag 19 maart 2011

Adder

Ik trof dit exemplaar bij toeval aan in het veld en ik had de 50-500mm lens op de camera dus van een redelijke afstand zonder het dier te storen kon ik deze foto maken. Ben daarna verder gelopen en na een kwartiertje kwam ik langs het zelfde pad weer terug en toen lag hij nog lekker in het zonnetje.

vrijdag 18 maart 2011

Lieveheersbeetje

Langzaam maar zeker komen er meer insecten buiten en soms ook binnen. Dit lieveheersbeestje liep in de huiskamer. Ik heb hem snel even op een Gerbera in een boeketje bloemen gezet en toen een paar foto's gemaakt.

donderdag 17 maart 2011

Kauw

Heb lang moeten wachten om deze soort een keer mooi op de foto te krijgen maar het is dan eindelijk gelukt.

woensdag 16 maart 2011

Meerkoet

Als de nachtvorsten minder worden en de temperaturen stijgen dan is de Meerkoet één van de eerste vogelsoorten die weer terug komen in de veengebieden.

dinsdag 15 maart 2011

Waterpark

Vandaag was ik voor een werkbezoek op het landgoed Het Lankheet en daar hebben we een bezoek gebracht aan het waterpark. Tijdens dit bezoek gauw even een paar foto's gemaakt van het riet waar het licht erg mooi op viel.

maandag 14 maart 2011

Reeën

Ook deze foto stamt nog uit de reeks die ik laatst heb gemaakt van een groep Reeën. Zag het reebokje vandaag ook weer lopen, maar de afstand was te ver om goed te kunnen zien hoe het nu met dat apparte gewei staat.

zondag 13 maart 2011

Ringmus

Nog maar weer een foto van een van deze mooie vogeltjes.

zaterdag 12 maart 2011

Heggenmus

Overal hoor je de Heggenmusjes weer zingen, prachtig toch. En zeker als het weer ook nog een beetje meedoet zoals vandaag. Een geweldige voorjaarsdag.

vrijdag 11 maart 2011

Ringmus

Deze vogeltjes zitten dagelijks bij mij in de tuin. Ik blijf het geweldige vogels vinden, prachtig van kleur en altijd met elkaar aan het kletsen.

donderdag 10 maart 2011

Keep

De Kepen zitten nog steeds op de voerplek. Had eigenlijk gedacht dat ze nu al weer zouden zijn vertrokken naar het noorden. Heb de gisteren nog vijftien vogels gezien en de mannetjes beginnen erg mooi op kleur te komen.

woensdag 9 maart 2011

Reebok

Vandaag nog een opname uit de serie van het Reebokje die ik verleden week heb gemaakt.

dinsdag 8 maart 2011

Geelgors

In de omgeving van het Haaksbergerveen ligt een niet geoogste akker waarop laatst enorm veel Vinken, Kepen en Geelgorzen foerageerden. Ik kon dit vrouwtje van de Geelgors op de foto krijgen toen ze in de bosrand zat te genieten van het zonnetje.

maandag 7 maart 2011

Sijs

Nog maar eens een opname die ik de afgelopen dagen rond mijn huis kon maken van de Sijsjes die daar verbleven.

zondag 6 maart 2011

Reebok

Afgelopen week zag ik een groepje van zes Reeën richt bos lopen ik heb mij toen even verdekt opgesteld in de bosrand. Na een korte periode stonden ze met zijn zessen op ongeveer dertig meter. Dit bokje heb ik een paar keer appart op de foto gezet ook in verband met het afwijkende gewei.

zaterdag 5 maart 2011

Roodborts

Je hoort ze nu s'morgens al heel vroeg zingen en dit exemplaar zeker. Om vujf uur zingt hij al volop bij het licht van een lantaarnpaal. Heb hem gistermorgen maar op de foto gezet en dat snaveltje kon echt niet verder open.

vrijdag 4 maart 2011

Gele Kornoelje

Buiten zie je de eerste struiken, bomen en planten in bloei komen. Heerlijk en dan helemaal met het zonnetje erbij.

donderdag 3 maart 2011

Vink

Ze zijn inmiddels alweer mooi op kleur de mannetjes Vinken. En je hoort ze ook volop zingen dus het voorjaar komt er langzaam maar zeker aan.

woensdag 2 maart 2011

Sijs


Nogmaals een foto van een van de vele Sijsjes die zich de afgelopen dagen in de Elzen rond mijn huis ophielden.

dinsdag 1 maart 2011

Pimpelmees

Gewoon een mooi vogeltje een Pimpelmees. En ook omdat ik de laatste tijd niet veel aan fotograferen van andere soorten ben toegekomen. Hopelijk lukt het binnenkort weer om andere plaatjes te maken.