donderdag 28 oktober 2010

Koolmees

Volgens mij hebben de koolmezen een heel goed broedseizoen achter de rug, want de aantallen op de voerplek zijn veel hoger dan de laatste jaren.

woensdag 27 oktober 2010

Boomkikker

Nog een foto uit de serie van de boomkikker die ik begin deze maand heb gemaakt. Het blijven toch fantastisch mooie diertjes om te zien.

dinsdag 26 oktober 2010

Landschap


Een foto van een eenzame eik in het Haaksbergerveen.

maandag 25 oktober 2010

Pimpelmees

Ook de mezen zijn weer van de partij op de voerplaats en ik kan het niet laten om deze vogels op de foto te zetten.

zondag 24 oktober 2010

Heggemus

Het is weer de tijd van het jaar dat de vogels weer volop op mijn voerplaatsje komen. Een van deze vogelsoorten is de heggemus een schitterend mooi vogeltje om te zien.

vrijdag 22 oktober 2010

Reeën

Tijdens het bewerken van deze foto op de computer zag ik pas dat het rechter ree de tong uitsteekt. Zal wel zoiets zijn van lekker puhh, want vlak nadat ik afdrukte gingen met spoed het bos in.

donderdag 21 oktober 2010

Dreigende wolkenlucht

Gisteren trokken er veel buien over en sommige van deze buien kwamen zagen er wel erg dreigend uit.

woensdag 20 oktober 2010

Mooie luchten

Vandaag trokken er flinke buien over het land en als dan de zon even scheen kreeg je prachtige luchten te zien. Deze foto heb ik vanmiddag gemaakt in het Haaksbergerveen.

dinsdag 19 oktober 2010

Roodborsttapuit

Een mannetje roodborsttapuit in zijn natuurlijke omgeving. Dit was één vogel uit een groepje dat een paar dagen in deze weegbree heeft zitten foerageren.

maandag 18 oktober 2010

Grote bonte specht

Even snel om de boom kijken of er iemand staat. Als er niemand te zien is dan snel even een hapje van de pindakaas eten. Voor mij de kans om een foto te maken.

zondag 17 oktober 2010

Ree

Deze reegeit is al weer aan het verharen de grijsbrijne wintervacht heeft al de overhand. Door de twee kleuren heeft ze wel een goede schutkleur zo tegen de mais.

zaterdag 16 oktober 2010

Ekster

Gisteren reed ik naar huis toen ik deze ekster op een paal zag zitten. Toch maar even een plaatje van schieten want het zijn best wel mooie vogels om te zien.

vrijdag 15 oktober 2010

Ree met kalf

Laatst kreeg ik in de gelegenheid om dit plaatje van een reegeit met haar inmiddels half volgroeide kalf te maken.

donderdag 14 oktober 2010

Boomkruiper

Dit blijven moeilijke vogeltjes om mooi op de foto te krijgen, altijd in beweging of ze verstoppen zich snel achter de boomstam.

woensdag 13 oktober 2010

Torenvalk

Eindelijk een mooie foto van een torenvalk zittend in een boom. Soms krijg je de kans om een torenvalkje op de foto te zetten maar heel vaak zitten ze dan op een paal of vliegen biddend in de lucht. Maar deze keer had ik het geluk dat dit valkje op een mooie dennentak zat.

dinsdag 12 oktober 2010

Tapuit

Nog een foto uit de serie die ik laatst heb gemaakt van deze tapuit. Tapuiten zijn op de grond levende vogels van rotsige hellingen, toendra's, droge graslanden, duinen, hoogvenen en heidevelden. Deze lijsterachtigen broeden in holen, het nest bevindt zich vaak in een konijnenhol.

maandag 11 oktober 2010

Paddestoelen

Verleden week reed ik met de auto langs een afgezaagde berk met daarop deze paddestoelen. Kon het niet laten om er een foto van te maken alleen jammer dat ik geen macro-objectief mee had.

zondag 10 oktober 2010

Buizerd

Een foto van een buizerd in zijn leefgebied. Bijna dagelijks wordt deze dode boom gebruikt als uitzichtpunt.

zaterdag 9 oktober 2010

Zwarte roodstaart

Dit is een vrouwtje zwarte roodstaart. Een echte zomervogel die hier broed en in het najaar weer wegtrekt, maar soms blijven ze echter wel eens overwinteren.

vrijdag 8 oktober 2010

Tondelzwam

Zo maar een plaatje van een deel van het Haaksbergerveen. Op de foto staat een stuk berk met daarop een paddestoelen soort die veel voorkomt op berken de tondelzwam.

donderdag 7 oktober 2010

Tapuit

Nog een vogelsoort die je nu tijdens de najaarstrek tegenkomt de tapuit. Deze opname kon ik maken in het Haaksbergerveen waar deze vogel op een paaltje langs het fietspad zat.

woensdag 6 oktober 2010

Roodborsttapuit

Overal kom je de roodborsttapuiten tijdens de najaarstrek tegen zelfs in de mais. Dat gaf mij de gelegenheid om vanuit de auto een paar foto's van deze mooie vogels te maken.

dinsdag 5 oktober 2010

Ree

Een van twee inmiddels bijna volgroeide reekalveren die dagelijks in de omgeving van mijn werkplek lopen te zoeken naar eten. Vandaag liepen ze met prachtig mooi weer in de wei maar wel vlak langs de bosrand, zodat ze snel weg kunnen vluchten.

maandag 4 oktober 2010

Roodborsttapuit

Tijdens de najaarstrek zijn er in de veengebieden veel roodborsttapuiten te zien, dus ook de laatste paar dagen. Ik heb dan ook gebruik gemaakt van het mooie weer en heb een serie foto's van deze mooie vogelsoort gemaakt.

zondag 3 oktober 2010

Steenuil

De eerste foto van een vogel gemaakt met mijn nieuwe 50-500mm lens. Dit steenuiltje is niet erg moeilijk op de foto te zetten want elke dag als ik op kantoor kom dan zit hij of zij daar op het dak.

zaterdag 2 oktober 2010

Kunst in de natuur?

Het lijkt inderdaad wel een kunstwerk maar het is niets anders dan een spinneweb in de ochtendmist. Het enige wat ik gedaan heb is de foto omdraaien zodat de weerspiegeling van het wandelpad niet op de kop staat.

vrijdag 1 oktober 2010

Strontvlieg


De strontvlieg is een soort die je veel tegen komt in graslanden en heidevelden, ook wel in tuinen maar vooral in de buurt van runderen want die zijn nodig voor de voortplanting, althans de mest ervan is nodig. De vrouwtjes leggen de eitjes op de mest.