dinsdag 31 augustus 2010

Bruine vuurvlinder

Wat jammer dat het de laatste weken zo wisselvallig weer is geworden, hierdoor is het fotograferen van vlinders ook een stuk minder. Deze is ook al weer van enkele weken geleden.

maandag 30 augustus 2010

Komma vlinder

Deze kommavlinder kwam ik in de omgeving van Ommen tegen, ik jammer genoeg maar één kans om een plaatje te schieten. Deze is niet helemaal scherp maar vond het toch mooi om hem te plaatsen omdat het voor mij een nieuwe soort is.

zondag 29 augustus 2010

Steenrode heidelibel

Deze prachtige libelle kon ik een paar weekjes geleden in de buurt van Ommen op de foto zetten.

vrijdag 27 augustus 2010

Doodskopzweefvlieg

Deze zweefvlieg is gemakkelijk te herkennen aan de strepen op het borststuk. Deze strepen lopen horizontaal en bij alle andere zweefvliegen lopen die van voren naar achteren.

donderdag 26 augustus 2010

Kleine springer

Vandaag een foto van een sprinkhaan gemaakt op een dag dat het weer in iedergeval vele malen beter was dan vandaag.

woensdag 25 augustus 2010

Kleine vuurvlinder

Nog een keer een foto van een prachtige vlindersoort de kleine vuurvlinder. Een algemene standvlinder die verspreid over het land voorkomt.

dinsdag 24 augustus 2010

Boomblauwtje

Dit boomblauwtje ging er even mooi voor zitten, ik had alle tijd om liggend op de grond enkele foto's te maken. Normaal vliegen boomblauwtje redelijk hoog en ze staan bekend als echte fladderaars en dan vooral langs bosranden.

maandag 23 augustus 2010

Groot dikkopje

Een foto van een groot dikkopje op een klokjesgentiaan. Deze foto is gemaakt in de omgeving van Vriezenveen. Eigenlijk had ik gehoopt om daar nog een getiaanblauwtje te fotograferen maar helaas is dat niet gelukt.

zondag 22 augustus 2010

Kokmeeuw

Was de afgelopen dagen even mijn fotoarchief aan het opschonen toen ik deze aanvallende kokmeeuw tegen kwam, vind hem mooi genoeg om hem te laten zien.

zaterdag 21 augustus 2010

Vlieg

Een vlieg, maar welke soort? Heb de laatste dagen niet veel tijd gehad om te zoeken na de naam van dit beestje. Maar het is in iedergeval een mooi plaatje.

vrijdag 20 augustus 2010

Pad

Verleden week liep ik in het bos toen ik deze nog jonge pad zag lopen. Ik had gelukkig de macrolens op de camera zitten en ben op de grond gaan liggen om deze foto te maken.

donderdag 19 augustus 2010

Ooievaar

Deze ooievaar liep een poosje geleden rond het Haaksbergerveen voedsel te zoeken op de pas gemaaide graslanden. Het blijft altijd mooi om deze vogels zo in het wild tegen te komen.

woensdag 18 augustus 2010

Geelsprietdikkopje

Dit is een plaatje dat ik een week of vier geleden heb gemaakt in het Haaksbergerveen. Op die dag vlogen er meerdere dikkopjes bij elkaar, zowel zwartspriet als geelsprietdikkopjes.

dinsdag 17 augustus 2010

Onbekend

Vermoedelijk een bladwesp, maar helemaal zeker ben ik niet. Dus mocht iemand de naam weten dan graag even melden. Foto is gemaakt in een klein natuurgebied "De Snakenburgerheide" dat ligt vlak bij Hengevelde.

maandag 16 augustus 2010

Noodweer


Twee foto,s gemaakt tijdens het noodweer nu een aantal weken geleden. De eerste is gemaakt toen het nog redelijk rustig was op de andere foto liggen de eerste takken en net buiten het zicht ook de eerste bomen over de weg.

zondag 15 augustus 2010

Moerassprinkhaan

Echt een springer die zoals de naam al aangeeft in natte moerasgebieden voorkomt. Deze heb ik een tijdje geleden in de Engbertsdijksvenen op de foto kunnen zetten.

zaterdag 14 augustus 2010

Oranje zandoogje


Een mooie soort die je hier in Twente op veel plaatsen kunt tegen komen, het oranje zandoogje. Heb maar twee foto's van deze soort geplaatst zodat zowel de onder als de bovenkant in beeld is.
Het is vooral aan de bovenkant, met die mooie oranje kleur, een prachtige vlinder om te zien

vrijdag 13 augustus 2010

Blauwe breedscheenjuffer

Vandaag een macrofoto van een mannetje blauwe breedscheenjuffer. Deze mooie blauwe juffers zijn volop te bewonderen langs de Buurserbeek in Haaksbergen.

donderdag 12 augustus 2010

Kuifeend

Gewoon een mooi plaatje van een opvliegende kuifeend. Deze foto heb ik vanaf de weg gemaakt aan de rand van het Haaksbergerveen.

woensdag 11 augustus 2010

Zwarte Ooievaar

Een paar weken geleden zag ik samen met een collega een zwarte ooievaar vliegen boven het Haaksbergerveen. Eerst leek het erop dat de vogel wilde landen in een van de graslandjes langs de rand van het veen. Maar helaas was er te veel onrust en trok de vogel na een paar rondjes te hebben gevlogen weer verder. Maar het blijft een bijzondere waarneming.

zaterdag 7 augustus 2010

Bandheidelibelle

Deze prachtige bandheidelibel kon ik op de foto krijgen toen ik een bezoekje bracht aan de Snakenburgerheide, een klein natuurgebied bij Hengevelde. Dit is een vrij zeldzame libellensoort die gelukkig steeds meer voorkomt. En het mooie is dat hij het in Overijssel heel erg goed doet.

vrijdag 6 augustus 2010

Gentiaanblauwtje

Tijdens en bezoek aan een natuurgebied in de buurt van Haaksbergen kreeg ik een paar kansjes om het gentiaanblauwtje te fotograferen. Deze soort begint erg zeldzaam te worden en ik ben dan ook blij met deze opnames. Ook heb ik een paar foto's ingezet waarop de eitjes van deze vlinder zijn te zien.

donderdag 5 augustus 2010

Klein geaderd witje

Een soort die je overal kunt tegenkomen en daarom naam je vaak niet de moeite om deze mooie vlinder te fotograferen. Laatst liep ik in een graslandje waar het echt wemelde van de verschillende witjes en ik heb dan ook eens rustig een serie foto's gemaakt.

woensdag 4 augustus 2010

Steenrode heidelibel

Weer een soort die rond deze tijd van het jaar is te zien, de steenrode heidelibel. Deze foto kon ik laatst maken in de Engbertsdijksvenen.

dinsdag 3 augustus 2010

Graanakker

Een foto van een graanakker die ik een week of vier geleden heb gemaakt. Ik blijf het altijd een gewas vinden dat meer verbouwd zou moeten worden, het hoort gewoon bij deze kleinschalige omgeving.

maandag 2 augustus 2010

Koraaljuffer

Een echte soort van de vennen en hoogvenen de koraaljuffer. Deze heb ik gefotografeerd in de Engbertsdijksvenen.

zondag 1 augustus 2010

Eikenpage

Nog een soort uit de familie van de blauwtjes de eikenpage. Het is een schaarse standvlinder die voorkomt op de zandgronden. Deze heb ik op de foto gezet in een bosrand langs het wandelpad in het Haaksbergerveen.