zondag 31 januari 2010

Grote zilverreigers

Deze winter zie ik geregeld grote zilverreigers. Maar de afgelopen week leek het wel of er in iedere beek die nog een beetje open water had wel zilverreigers zaten. Het blijven mooie vogels om te zien.

zaterdag 30 januari 2010

Licht

Aan het eind van deze weg schijnt het zonlicht op een akker. Zo met dit licht krijg je een mooi sfeerplaatje.

vrijdag 29 januari 2010

Houtduif

Laatst had ik een zakje gepelde pinda's opengescheurd en op de voerplaats gelegt en het was maar even toen deze houtduif kwam. Met verbazing heb ik gekeken hoe deze in korte tijd dertig pinda's naar binnen heeft gewerkt.

donderdag 28 januari 2010

Ringmus

Toen de sneeuw een beetje was verdwenen kon ik weer eens een ringmus fotograferen tegen een groene achtergrond.

woensdag 27 januari 2010

Nonnetje

Vandaag een foto van een eendensoort met de naam "Nonnetje". Het nonnetje is de kleinste van de zaagbekkenfamilie. Maar weinig vogels zijn zo gracieus van tekening als het mannetje, met fraaie zwarte accenten op een spierwit verenkleed. Het vrouwtje gaat minder opvallend door het leven; het opzichtige wit van het mannetje zou het vrouwtje bij het broeden snel fataal worden. Nonnetjes broeden niet in Nederland, maar grote aantallen strijken in de winter neer in het IJsselmeergebied. Vooral het Markermeer is favoriet, nonnetjes jagen er in spectaculair grote groepen (vaak meer dan 250 vogels) op scholen spiering. De aantallen overwinterende vogels zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, zowel in Nederland als in geheel Noord-Europa.

dinsdag 26 januari 2010

Voorjaar

Dit lammetje is vanmorgen geboren en toen ik deze foto nam was de temperatuur -13 graden.

maandag 25 januari 2010

Winterschuur

Dit schuurtje in het veld zie ik bijna dagelijks, en nu pas zie ik hoe fotogeniek hij is. Het leuke is dat de andere kant is bedekt met rode dakpannen. Zal er van die kant ook nog wel eens een foto van maken.

zondag 24 januari 2010

Reebok

Op een van de winterse dagen liep ik in de bosrand op een groepje van drie reeƩn.
Deze bok liet zich mooi op de foto zetten.

zaterdag 23 januari 2010

Vink

Door de opvallende kleuren is het mannetje van de vink makkelijk te herkennen. Met name de blauwgrijze kop met de roodbruine wangen maakt de vogel onmiskenbaar. In de winter is de kop minder duidelijk getekend doordat de grijze veren dan een bruin randje hebben. In de loop van de winter en in het voorjaar slijten de bruine randjes van de veren zodat het onderliggende blauwgrijs weer goed zichtbaar wordt. Het vrouwtje is minder opvallend gekleurd dan het mannetje, maar de twee witte vleugelstrepen op beide vleugels zijn ook bij het vrouwtje aanwezig.

vrijdag 22 januari 2010

Patrijs


Vandaag een foto van een patrijs in de sneeuw. Tijdens de sneeuw periode heb ik op veel plaatsen groepje patrijzen gezien. Normaal vallen deze vogels niet zo op maar in de sneeuw kun je ze goed vinden. Jammer genoeg is de foto niet al te scherp.

donderdag 21 januari 2010

Stuifsneeuw

Nu de dooi is ingevallen kun je je haast niet meer voorstellen hoe het ruim een week geleden was, koud met een harde wind en sneeuw die over de vlakte stoof. Was wel een mooi gezicht, vooral daar waar de sneeuw over de sloten stoof.

woensdag 20 januari 2010

Fazant

Deze fazant dame viel in de sneeuw erg op, normaal lopen ze in de begroeiing en zie je ze met hun prachtige schutkleuren nauwelijks.

dinsdag 19 januari 2010

Dooi

Toen de dooi pas inviel drupte het water van de dakgoot op een boompje in mijn tuin. Later die dag ging het weer vriezen en kon ik deze foto maken.

maandag 18 januari 2010

Houtduif

Deze houtduif heb ik op de plaat gezet tijdens de sneeuwval van een tijdje geleden.

zondag 17 januari 2010

Boomkruiper


Verzot op pindakaas is deze boomkruiper. Maar ze blijven moeilijk te fotograferen, meestal bewegen ze wel of ze verstoppen zich achter de boom.

zaterdag 16 januari 2010

Ringmus

Heerlijk zittend in de sneeuw smullen van het strooivoer. Blijft altijd mooi om ook veel voorkomende soorten op alle manieren proberen vast te leggen.

vrijdag 15 januari 2010

Merel

Tijdens een flinke sneeuwbui op de foto gezet deze mooie merelman.

donderdag 14 januari 2010

Buizerd

Tijdens deze winterse periode zijn er vogels die het wat moeilijker hebben maar zo af en toe hebben sommige ook een meevaller. Deze twee buizerds kunnen lekker smullen van een verkeersslachtoffer.

woensdag 13 januari 2010

Steenuil


Een uiltje dat je soms ook overdag wel eens tegenkomt is de steenuil. Deze vloog toen ik vanuit Haaksbergen naar kantoor reed vlak voor mij uit, even een beetje afremmen met de auto en toen ging hij in de boom zitten. Ik ben er toen voorzichtig voorbij gereden en heb het raampje open gedraait en gauw een serie foto's gemaakt.

dinsdag 12 januari 2010

Roodborst

Ook een soort waar je geen genoeg van kan krijgen om op de foto te zetten. Afgelopen weekend kwam het vaak voor dat twee roodborstjes met elkaar aan het vechten waren op de voerplek. Om ze zo vechtend op de plaat te krijgen valt heel erg tegen.

maandag 11 januari 2010

Ringmus

Het blijft altijd leuk om ook de (gewone) meer algemene soorten mooi op de foto te zetten. Deze ringmus bezoekt samen met nog ongeveer 15 soortgenoten regelmatig mijn voerplekje.

zondag 10 januari 2010

Pimpelmees

Vandaag weer een mooi plaatje van een pimpelmees, blijft altijd leuk om deze kleine meesjes te fotograferen.

zaterdag 9 januari 2010

Eekhoorn


Heerlijk als je dit prachtige diertje geregeld op bezoek krijgt. Deze heeft wel heel erg mooie pluim-oortjes.

vrijdag 8 januari 2010

Winter

Nog maar eens een winters plaatje, gewoon omdat het zo mooi is.

donderdag 7 januari 2010

Pimpelmees


De sneeuw spetterde op toen dit pimpelmeesje op de voerplaats lande. En juist op dat moment kon ik hem op de foto zetten.

woensdag 6 januari 2010

Winter

Nog een keer een plaatje van de laag hangende mist de sneeuw en het zonnetje.

dinsdag 5 januari 2010

Sneeuw en mist

Zondagmorgen was het prachtig buiten, de sneeuw was pas gevallen en er hing een laagje mist boven het land. Ik kon toen deze foto van een in de mist verdwijnend raster maken.

maandag 4 januari 2010

Winter


Het was heerlijk gisterochtend om te wandelen en om mooie plaatjes te schieten van het besneeuwde landschap.

zondag 3 januari 2010

Diesel


Vandaag een heel ander plaatje namelijk een foto van onze grote kleine vriend Diesel. Gemaakt tijdens een heerlijke wandeling in de verse sneeuw.

zaterdag 2 januari 2010

Eekhoorn


Weer een vaste bezoeker op voerplaats de Eekhoorn. Dit leuke beestje komt elke morgen snel even langs om enkele pinda's te eten. Om hem te fotograferen moest ik hem wel even laten wennen aan het klikken van de camera.

vrijdag 1 januari 2010

Gelukkig Nieuwjaar

Via deze weg wens ik iedereen een heel gelukkig en vooral gezond 2010.