maandag 30 november 2009

Eik

Een plaatje van een eik in een grijs veenlandschap, je merkt juist op dit soort dagen dat de zon zich maar weinig laat zien, het zijn echt donkere dagen.

vrijdag 27 november 2009

Paddestoelen

Deze paddestoeltjes groeiden zo mooi tegen een afgezaagde stam.

donderdag 26 november 2009

Egel

Laatste weken kom ik ze elke avond tegen als ik met de hond een rondje loop. Deze kwam gewoon midden op de middag door de tuin scharrelen, heeft waarschijnlijk te maken met de werkzaamheden die de gemeente aan het uitvoeren is in de plantsoenen. Gaf mij in ieder geval de tijd en voldoende licht om een paar plaatjes te schieten.

woensdag 25 november 2009

Zonsopkomst

Soms heb je van die ochtenden dat de zon zo schitterend mooi opkomt dat je maar door blijft fotograferen. Kom je later thuis dan blijkt dat je meer dan honderd foto's hebt die allemaal even mooi lijken en zoek daar dan maar de mooiste uit.

dinsdag 24 november 2009

Mistige morgen

Deze foto is gemaakt tijdens een wandeling op een mistige ochtend in de omgeving van Haaksbergen.

maandag 23 november 2009

Sluipwesp

Vandaag weer een foto van een sluipwesp maar wel een heel andere soort als een tijdje geleden is geplaatst. Deze zat op het raam en ik kon hem redelijk makkelijk verplaatsen naar een liggende spiegel en daar kon ik hem in alle rust fotograferen.

zondag 22 november 2009

Staartmees

Afgelopen vrijdag kwamen ze ook weer even snel langs om een hapje te eten maar ze zijn ook zo weer vertrokken die kleine staartmeesjes.

zaterdag 21 november 2009

Kuifmees

Het blijft een mooi vogeltje om te zien en te fotograferen het kuifmeesje. Het is alleen jammer dat hij niet zo vaak langs komt op mijn voerplaatsje.

vrijdag 20 november 2009

Kramsvogels


Tijdens het bezoek aan Diepholz om daar de kraanvogels te bekijken kon ik vanuit de uitkijktoren een foto maken van een groepje kramsvogels en spreeuwen die kwamen eten van de lijsterbessen.

donderdag 19 november 2009

Eekhoorn

Verleden week maakte ik een wandeling in de omgeving van mijn huis. Tijdens deze wandeling zag ik twee eekhoorntjes achter elkaar aan rennen. Kon deze nog redelijk mooi op de foto krijgen de andere verstopte zich telkens achter de boom.

woensdag 18 november 2009

Zonsopkomst

Vanmorgen vroeg kwam de zon schitterend op boven de Engbertsdijksvenen en kleurde de lucht fantastisch rood. Op het moment dat ik daar rustig stond te fotograferen kwamen de duizenden grauwe en rietganzen op om van hun slaapplaats naar de akkers in de omgeving te vliegen. Een geweldig mooi beeld zo tegen deze rood gekleurde lucht.

dinsdag 17 november 2009

Groenling

De groenling is evenals de gisteren geplaatste ringmus een van de vaste bezoekers op de voerplek. Groenlingen doen hun naam eer aan: heldergroen, geelgroen, allerlei tinten groen zijn in het verenkleed van de groenling terug te vinden. De stevige snavel wordt gebruikt om zaden mee te kraken. Dat doen ze op een bijzondere manier: de vogel trilt als het ware de zaden in de snavel, ondertussen de maaltijd ronddraaiend. Op deze manier trilt de vrucht uit de schil los en wordt deze opgegeten. Dat gaat er dus bijzonder geavanceerd aan toe. De groenling is oorspronkelijk een bewoner van bosranden en halfopen zoomvegetatie. Dat natuurlijke habitat is zeldzaam geworden en tegenwoordig bewoont de groenling vooral cultuurlandschappen: als er maar genoeg dichte struiken zijn.

maandag 16 november 2009

Ringmus

Een van de vaste bezoekers op de voerplek de ringmus. Gisteren even geteld het zijn er inmiddels 16 die samen met twee paartje huismussen meerdere groenlingen en mezen dagelijks zijn te zien.

zondag 15 november 2009

Mistige morgen


Zomaar een plaatje van verleden week zondag gemaakt tijdens een wandeling in de mist.

zaterdag 14 november 2009

Mug

Je merkt gelijk dat de temperatuur iets hoger is vandaag want er vlogen weer enkel muggen.
Deze zat op een raam met dubbel glas vandaar het spiegelbeeld.

vrijdag 13 november 2009

Grasklokje

Twee weken geleden liep ik langs de Buurserbeek toen ik op de kade nog enkele late bloemen van het grasklokje zag staan. Ik moest daar natuurlijk enkele plaatjes van schieten want het blijven toch mooie blauwe bloempjes.

donderdag 12 november 2009

Kraanvogels

Nog een plaatje van de kraanvogels gemaakt afgelopen dinsdag terwijl de regen gestaag neer viel in Diepholz. Kraanvogels trekken in maart en april en van eind oktober tot in december over het oosten van ons land. Elk jaar komen op een aantal plaatsen groepen kraanvogels op de grond. De belangrijkste rustplaatsen zijn gelegen in Oost-Brabant en Noord-Limburg, te weten de Strabrechtse Hei, De Hamert, de Groote-, Deurnese- en Mariapeel en de Meinweg. In het noordoosten vormen de Enbertsdijkvenen in Overijssel de belangrijkste stopplaats. Niet toevallig zijn alle genoemde gebieden - naar huidige maatstaven - omvangrijk en rustig.

woensdag 11 november 2009

Kuifmees

Alweer een nieuwe bezoeker van mijn voerplaatsje de Kuifmees. Eigenlijk best wel bijzonder omdat Kuifmezen vooral voorkomen in bossen met bijvoorkeur grove dennen. En die staan niet in de naaste omgeving van mijn voerplaats. Maar het blijft een prachtig mooi vogeltje om te fotograferen.

dinsdag 10 november 2009

Kraanvogels

Vandaag naar Diepholz geweest om Kraanvogels te kijken. Hoewel het weer slecht was blijft het een fantastische beleving om ca. tienduizend Kraanvogels te zien die vanuit het veen omhoog komen. Later in de omgeving nog enkele plaatjes kunnen maken van foeragerende Kraanvogels.

maandag 9 november 2009

Sluipwesp


Nog een plaatje van de sluipwesp, gewoon omdat het niet elke dag gebeurt dat je deze diertjes zo mooi aan het werk ziet.

zondag 8 november 2009

Sluipwesp

Een foto van een sluipwesp die druk bezig is met het boren van een gaatje in het hout.

zaterdag 7 november 2009

Haaksbergerveen

Nogmaals een fraai plaatje van de herfstkleuren van de afgelopen periode in het Haaksbergerveen.

vrijdag 6 november 2009

Reegeit

De vacht van deze reegeit is, in tegenstelling tot het “rode zomerkleed”, nu dicht en grijs. Deze liet zich rustig op de foto zetten voordat ze er met haar zusje snel vandoor ging.

donderdag 5 november 2009

Roodborst

Zoals altijd een geweldig vogeltje om op de plaat te zetten het Roodborstje. Deze bezoekt de voerplek geregeld maar blijft altijd maar kort, dus het is snel reageren anders is hij weer weg.

woensdag 4 november 2009

Haaksbergerveen


Nogmaals een herfstplaatje gemaakt in het Haaksbergerveen. Het Haaksbergerveen is een ruim 600 hectare groot natuurgebied gelegen aan de Duitse grens. De helft van het gebied bestaat uit hoogveen dat in Nederland vrij schaars te noemen is. In de periode van 1998 tot 2002 heeft Staatsbosbeheer samengewerkt met verenigingen, bewoners en bestuurders om het schitterende Haaksbergerveen voor natuur en recreanten anders en beter toegankelijk te maken. Om meer rust in het gebied te creëren worden vanaf die periode motorvoertuigen geweerd, daartegenover staat dat er prachtige wandel en fietspaden bij zijn gekomen die avontuurlijk door het gebied slingeren.

dinsdag 3 november 2009

Heggenmus

Zit ik laatst op mijn plekje om de tuinvogels te fotograferen komt deze Heggenmus wel heel erg mooi poseren.

maandag 2 november 2009

Herftskleuren


Wat was het buiten schitterend mooi de afgelopen periode, prachtig mooie herfstkleuren. Echt genieten geblazen en helemaal omdat het weer nog zo mooi was.

zondag 1 november 2009

Haaksbergerveen

Een foto gemaakt tijdens een fietstochtje in de herfstvakantie van het Haaskbergerveen. Het was die dag lekker weer met een mooie wolkenlucht en in de natuur waren de mooie herfstkleuren zichtbaar.