woensdag 31 oktober 2007

Smienten

Vandaag een foto van een groep Smienten, een eenden soort die in Nederland in zeer kleine aantallen broed. Vogels die noordelijker broeden overwinteren massaal in ons land, en je ziet langs de kust en de grote rivieren op de graslanden dan ook vaak grote groepen eten.

dinsdag 30 oktober 2007

Blauwe reiger

Deze Blauwe reiger probeert zich te verstoppen achter de grazende koe.

maandag 29 oktober 2007

Kuifmees

Deze Kuifmees laatst op de foto gezet in de naaldhout bossen aan de rand van het Haaksbergerveen. In de wintermaanden trekken deze mezen samen met andere mezensoorten in grote groepen rond.

zondag 28 oktober 2007

Wintertalingen

Voordat je als vogel op reis gaat is het erg belangrijk dat je goed eet, dat hebben deze drie Wintertalingen in ieder geval goed begrepen.

zaterdag 27 oktober 2007

Herfts

Verleden week in de late middag deze foto gemaakt in het Haaksbergerveen.

vrijdag 26 oktober 2007

Indische gans

De Indische gans is de laatste jaren op diverse plaatsen te zien in Nederland. Van oorsprong komt deze soort voor op de hoogvlakten van Mongolië en China. Ontsnapte exemplaren hebben zich hier echter weten te handhaven.

donderdag 25 oktober 2007

Bonte strandloper

Gisteren op één van de vele waterpartijen van de Rieselfelder deze drie Bonte strandlopers gefotografeerd. Vooral tijdens de voor- en najaarstrek en gedurende de winter kunnen we deze soort in Nederland zien.

woensdag 24 oktober 2007

Ooievaar

Vandaag naar Duitsland geweest naar de Rieselfelder een natuurgebied bij de stad Munster. Het gebied bestaat uit vele rietvelden en waterpartijen, het is van oorsprong een vloeiweide gebied.
Toen we aan de rand van het gebied waren zagen we een groep van vijf Ooievaars die fourageerden op een pas geploegde akker. Deze drie kon ik op één plaatje zetten.

dinsdag 23 oktober 2007

Goudhaantje

Het Goudhaantje zit eigenlijk nooit stil, altijd bezig met het zoeken naar voedsel of het poetsen van de veren. Dit doen ze meestal ook nog boven in de boomkronen zodat een foto maken niet eenvoudig is. Deze week had ik het geluk dat ze in enkele jonge bomen en struiken zaten zodat ik dit exemplaar kon fotograferen.

maandag 22 oktober 2007

Fazant

Nu de mais weer van het land is zie je de Fazanten weer volop. Tijdens een veld bezoek afgelopen zaterdag liepen er meerdere exemplaren over de akkers.

zondag 21 oktober 2007

Haaksbergerveen

Vanmorgen was het weer eens zo'n typische donkere herfstdag waarin de sfeer van een hoogveen goed tot zijn recht komt.

zaterdag 20 oktober 2007

Roodborst

De Roodborst is een soort die ik een paar keer heb laten zien, maar het blijft gewoon een prachtig vogeltje om te fotograferen.

vrijdag 19 oktober 2007

Paddestoelen

Nog maar eens een plaatje van enkele paddestoelen gefotografeerd in een eiken - beukenbos.

donderdag 18 oktober 2007

Spreeuw

Verleden week in de duinen deze foto van een Spreeuw gemaakt. De foto is genomen met vrij veel tegenlicht. Door het licht komt de Spreeuw komt niet helemaal goed uit de verf, vooral wat betreft de mooie glans over zijn lichaam.

woensdag 17 oktober 2007

Gaai

Uiteindelijk toch nog gelukt een foto te uploaden. Het is een foto van een Gaai die druk bezig was met het verzamelen van eikels voor de a.s. winter.
Vandaag geen foto want er zijn problemen bij blogger. Jammer maar probeer het later nog een keer.

dinsdag 16 oktober 2007

Zilvermeeuw

Nog een laatste foto van een Zilvermeeuw. Dit exemplaar is in zijn derde levensjaar, dit is te zien aan het aan de kleur. Rond de kop zitten nog de bruine vlekken die ze de eerste jaren over hun hele lichaam hebben.

maandag 15 oktober 2007

Zilvermeeuw met Drieteenstrandlopers

Langs het strand waren verleden week maar weinig Drieteenstrandlopers te zien. Op de
laatste dag kreeg ik de mogelijkheid dit groepje van vijf rustende Drieteenstrandlopers samen met een Zilvermeeuw te fotograferen.

zondag 14 oktober 2007

Duinlandschap

Dit keer een foto van het duinlandschap dat we verleden week achter ons vakantie verblijf dagelijks konden bewonderen.

zaterdag 13 oktober 2007

Zilvermeeuw

Als je aan het strand loopt dan zie je volop Zilvermeeuwen en je kan ze ook redelijk dicht benaderen.

vrijdag 12 oktober 2007

Weekje vakantie

Afgelopen week een weekje weg geweest naar de kust. Op een van de geweldig mooie dagen met zelfs temperaturen tegen de 20 graden deze sfeervolle zonsondergang op de foto gezet.

vrijdag 5 oktober 2007

Tjiftjaf

Op zijn weg naar het zuiden kwam deze Tjiftjaf even langs het Haaksbergerveen om te eten. Verleden week op de foto gezet, ben wel benieuwd hoever hij inmiddels is op zijn trektocht.

donderdag 4 oktober 2007

Mistige ochtend

In deze periode komt het vaak voor dat het in de ochtend mistig is. Als deze mist dan geleidelijk optrekt kun je mooie plaatjes schieten. Zoals deze foto, genomen in het Haaksbergerveen.

woensdag 3 oktober 2007

Wintertaling

Vanmorgen in de Engbertsdijksvenen deze nog jonge Wintertaling op de foto gezet. Meestal zijn deze vogels erg schuw maar deze liet zich wel heel makkelijk fotograferen.

dinsdag 2 oktober 2007

Staartmees

Dit keer een foto van een Staartmees en in dit geval zelfs een witkop. Er trok laatst een groepje mezen langs de parkeerplaats waar ik net mijn auto stil zette en deze liet zich mooi op de plaat zetten.

maandag 1 oktober 2007

Paddestoelen

Je ziet ze weer, de paddestoelen, overal waar je komt in het bos staan er wat.